0 - 2

Jente van Leeuwe (vrije trap)

3e klasse A

6 oktober 2018 15:15

Na de ruime overwinning op Zelos heeft SKV ook knap van het zaterdagteam van De Treffers gewonnen. De ploeg van trainer Kevin van Veen won in Groesbeek met 0-2 en stijgt door de zege naar de derde plaats in de 3e klasse A achter koploper Be Quick Zutphen. SKV heeft bovendien ook in dit duel geen tegentreffer hoeven te incasseren, mede dankzij een uitstekende wedstrijd van Ralph Brugman.
Op Sportpark Zuid in Groesbeek begon SKV uitstekend aan de wedstrijd en was de Wageningse ploeg het grootste deel van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. SKV creëerde in de eerste helft een groot aantal kansen, waaronder 3 uit corners. Maar ondanks de grote kansen van de SKV ‘ers gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

Het begin van de tweede helft was de wedstrijd optisch iets meer in evenwicht. De Treffers bleef ongevaarlijk, en SKV creëerde nog wel kansen, maar wat minder dan in de eerste helft. Cruciaal moment was de rode kaart in de 70ste minuut voor een verdediger van De Treffers na het neerhalen van de opnieuw bijna ongrijpbare Tom Ooms. Uit de toegekende vrije trap schoot Jente van Leeuwe op magistrale wijze de bal van 25 meter in de winkelhaak: 0-1. In het restant hield SKV de controle en bepaalde nieuwkomer Jelle van de Kerkhof na goed voorbereidend werk van Max Notermans de eindstand op 0-2.

Trainer Van Veen was blij met de zege: ,,Vorig seizoen verloren we tweemaal van De Treffers, nu winnen we volkomen terecht na vooral een goede eerste helft waarin we heel veel kansen kregen. In de tweede helft waren we minder dominant, maar stond de organisatie goed. Dat we in de competitie nog steeds geen tegengoal hebben gehad, zegt ook wel iets. Met zeven punten uit drie wedstrijden hebben we in ieder geval een prima competitiestart".

Zaterdag staat de interessante derby tussen SKV en Redichem op het programma.

Bron: Hoog en Laag