63'
89'

3e klasse A

15 december 2018 14:00

WAGENINGEN: SKV heeft de eerste competitiehelft met een driepunter afgesloten. In Nijmegen won de Wageningse formatie van trainer Kevin van Veen met 0-2 van Uni VV. Door de tweede achtereenvolgende zege sluit SKV 2018 op een knappe derde plaats af.

BOVENLIGGENDE PARTIJ Op Sportpark Gymnasion had SKV de eerste helft moeite met de stugge thuisclub en viel de bevrijdende eerste treffer pas na rust. Centrale verdediger Ralph Brugman scoorde op fraaie wijze van een meter of 20 via een afvallende bal de openingstreffer. Hierna bleef SKV de bovenliggende partij en moest Uni VV meer risico nemen. Hierdoor ontstond meer ruimte en scoorde invaller Jelle van de Kerkhof in het laatste gedeelte de verdiende 0-2.

PROGRESSIE Trainer Kevin van Veen: ,,We hebben het vandaag niet cadeau gekregen, maar op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. De eerste helft liep het niet naar wens, in de tweede helft waren we veel dominanter en hebben we veel kansen gekregen. Dankzij deze overwinning gaan we met een goed gevoel de winterstop in. De groep maakt veel progressie, dus dat biedt mogelijkheden".

SUBTOP Vooral dankzij de dertien in Wageningen veroverde punten gaat SKV de winterstop in als sterke subtopper en vormt het samen met ESA, OVC'85 en in mindere mate VV Oeken de achtervolgende groep van de twee koplopers VV Dieren en Be Quick Zutphen. Het vertoonde spel en de progressie van het behoorlijk vernieuwde SKV bieden na de winterstop voldoende perspectief om de ploeg van trainer Kevin van Veen als een serieuze kanshebber voor een nacompetitieticket te noteren.

Bron: Hoog en Laag