OVC '85 1

15'

3e klasse A

2 februari 2019 15:00

WAGENINGEN Door de sneeuwval van de afgelopen dagen leek het aanvankelijk wederom 'een voetballoos' weekend te gaan worden, maar de invallende dooi in combinatie met kunstgras zorgden ervoor dat de streekgenoten SKV en OVC '85, respectievelijk de nummers drie en vijf van de 3e Klasse A, toch 'hun' derby konden spelen. Beide ploegen schotelden op Sportpark De Zoom in Wageningen de aanwezige toeschouwers een alleraardigste derby voor. Weliswaar niet zo spectaculair als destijds in Oosterbeek, toen beide ploegen in een heuse thriller beiden driemaal doel troffen, maar met ingrediënten als technische hoogstandjes, inzet en effectiviteit was de derby zeker het aanzien waard. Met uiteindelijk de Oosterbeekse gasten als winnaar. In het eerste bedrijf was de stand nog in evenwicht (1-1), maar na rust trokken de gasten de zege naar zich toe en werd het uiteindelijk 1-3.

,,Een heerlijke overwinning", aldus een goedlachse OVC-trainer Marco Bosch na afloop. ,,We hebben een wat rommelige periode achter de rug. Door het slechte weer hebben we niet optimaal kunnen trainen, weliswaar nog wel kunnen oefenen, maar ideaal was het niet. Dan is het wel mooi dat je hier de drie punten pakt."

ZOEKENDE Toch begon de ploeg uit Oosterbeek niet goed aan de wedstrijd. ,,We waren zoekende", vult Bosch aan. In die fase was het niet vreemd geweest als de thuisclub al ruim afstand van de gasten had genomen, maar had daarbij de pech dat aanvalsleider Ludo Oosting zijn vizier nog niet 'op scherp' had staan. ,,Daar hadden we direct het verschil kunnen maken", blikt SKV-trainer Kevin van Veen terug op de beginfase. ,,We begonnen prima, maar konden helaas het veldoverwicht niet in doelpunten omzetten."

SCHUIVER Toch kwam van Veens formatie, na ruim een kwartier spelen, wel verdiend aan de leiding. Het was de mee opgekomen vrije verdediger Jent van Leeuwe, die zijn ploeg, vanuit een hoekschop met een harde schuiver aan de leiding bracht (1-0). Vervolgens verzuimde Oosting de score te verdubbelen en viel uit de tegenaanval en eigenlijk ook uit het niets de gelijkmaker. Daarvoor was OVC-aanvoerder Vincent van Weelden verantwoordelijk (1-1). De routinier was door zijn trainer weer in de punt van de aanval geposteerd, na enige weken als 'slot op de deur' de Oosterbeekse defensie had geleid. ,,Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit of ik nu voor- of achterin sta. Maar het was wel weer lekker om te scoren. Dat geef ik eerlijk toe."

DOELPUNT VAN DE MAAND En scoren deed hij vervolgens na rust nogmaals. En hoe. Hoewel februari nog maar net begonnen is, lijkt 'doelpunt van de maand' al wel te zijn gemaakt. Vanuit zijn ooghoek zag van Weelden, in de 55e minuut, SKV-doelman Dennis van den Berg wat ver voor zijn goal staan. Ver genoeg om de bal prachtig over hem heen te lobben (1-2). ,,Ja, die zat er wel aardig in", vond de doelpuntenmaker zelf ook. ,,Ik loerde er al op en als het dan ook nog lukt is dat natuurlijk genieten." SKV was duidelijk aangeslagen door die tegentreffer. ,,In die fase voetbalden we ook niet echt goed meer", aldus van Veen. ,,OVC heeft dan de ploeg om ons spel ook te ontregelen. Zij hebben veel routine en weten hoe je dat spelletje moet spelen. En na de 1-3 (doelpunt: Nick Bijlsma) was de wedstrijd wel gespeeld. In die fase namen we ook de nodige risico's en dan wordt 'een omschakelmoment' je dan fataal. Toch vod ik dat we vooral voor rust goed voetbal hebben laten zien. Veel kansen hebben gecreëerd, maar daar te weinig mee hebben gedaan. OVC leerde ons een lesje effectiviteit."

STABILITEIT 'Effectiviteit', dat was ook de uitleg van tweevoudig doelpuntenmaker van Weelden. ,,Wij hebben onze speelwijze na de winterstop wat gewijzigd. Niet meer de bal zo snel mogelijk naar voren transporteren, maar vanuit een gesloten en hechte verdediging de opbouw verzorgen. Dat geeft ons spel meer rust en stabiliteit. Daar voelt de ploeg zich prima bij. En dat betaalde zich vandaag gelukkig ook uit."

Bron: Hoog en laag