Jo 19-1 na gelijkspel weer terug op aarde

Competitie

1e klasse 04

22 september 2018 14:30

Onbekend

De voorbereiding verliep vlekkeloos. Perfecte trainingsopkomst, goede spelers, prima wedstrijden in de beker met veel variatie in goals en doelpunten makers. Het vertrouwen was dus ook groot vandaag voor de eerste wedstrijd in de competitie. DfS uit opheusden was de tegenstander. De kenners weten het dan wel. Klei grond, open terrein en veel wind en fysiek voetbal op een grasveld. In de wedstrijd bespreking daar nog bij stilgestaan. Wij zijn de te kloppen ploeg en de meeste tegenstanders zullen alles doen om ons uit het spel te halen. We krijgen de bal en ze spelen met 10 Man achter de bal.

Met de wind in de rug kwam die verwachting in de eerste helft uit. Balbezit 80-20 voor SKV en verschillende grote kansen die geen goals werden. Geholpen door een grensrechter die dacht dat het vlaggetjes dag was en een eigen clubscheidsrechter die heel matig floot was het wachten op de eerste goal. Die leek te vallen na een mooi actie van Abass. De scheidsrechter wilde zowaar een strafschop geven maar zag ook voordeel. Helaas schoot Stijn de bal tegen een verdediger op de lijn aan en de rebound van een meter was niet aan Mattheüs besteed.

In de rust aangegeven dat we meer vanaf de zijkanten moesten zien door te komen omdat het in het centrum te vol was. Naarmate de tijd verstreek ging het spel steeds gehaaste en dus onzorgvuldiger. Ondanks 90% balbezit geen echte 100% kansen meer. Ook nu had de bal wel weer op de stip ge kunt maar het wekt geen verwondering dat ook deze niet op stip kwam te liggen. Ondanks 7 wissels in de tweede helft en zeker 10 ballen in de sloot geen minuut extra speeltijd. Tot grote vreugde van DFS 0-0 eindstand.

Matig spel van onze kant ( zeg maar gerust slecht)  en niet het vermogen om dit soort voetbal af te straffen. We moeten het bij onszelf zoeken. Lekker trainen en voorbereiden op Lunteren thuis.