SKV VR1 raakt overwinning kwijt in blessuretijd

2 - 2

SKV VR1

3e klasse G

29 september 2018 15:00

Op het programma voor SKV VR1 stond de uitwedstrijd tegen Zelos VR1. Een relatief onbekende tegenstander voor SKV, dus uitgangspunt was vooral ons eigen voetballende spel proberen te spelen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd nog 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Anita Vlasveld. Anita is 20 september overleden. Veel te vroeg hebben we vrijdagmiddag 28 september afscheid van haar genomen. Anita heeft voor SKV veel betekent op diverse ondersteunende functiea en was nog steeds als speelster actief bij vrouwen35+. Diverse speelster in SKV VR1 hebben samen gespeeld met haar dochter Teddy.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten van elkaar. Het spel van SKV was niet wat we wilden en verwacht hadden. SKV stond te veel stil en daardoor werd het spel rommelig en onzorgvuldig. Het was wel snel duidelijk dat SKV voetballend de betere was en dat moest worden omgezet in doelpunten, anders zou het tegen de fysiek sterke tegenstander nog moeilijk gaan worden.
Het was gelukkig in de 36ste minuut raak! Een gerichte kopbal van Iris R naar Iris E, die met een uitstekende steekpass de bal bij Iris R terugbracht. Iris R maakt met een mooie steekpass, die de keeper nog wel raakte, de 1-0. Nu doorpakken! Het was dan ook 4 minuten later wederom Iris R, die vanaf 35 meter met een pegel vanaf het middenveld de stand op 2-0 bracht. Dit moesten we zien vast te houden tot aan de rust, echter een ongelukkige terugspeelbal bal van Noortje werd onderschept door Zelos die 2-1 op het scorebord zetten als ruststand.

In de rust was te zien dat een aantal speelster van SKV te veel meters hadden gemaakt en dat er dus meer rust in het spel moest komen, anders zouden we fysiek overlopen worden. Wederom begon SKV beter aan de 2de helft dan Zelos en werd er gelukkig rustiger gespeeld. Een paar goede kansen van Noortje/Iris werden net niet benut.

Toen kwam het laatste kwartiertje van Zelos. Het spel werd wat fysieker en SKV kwam meer en meer onder druk te staan. Spelonderbreking voor Iris, Melanie, Iris, Rene, Lianne, Maartje en Emma gaf aan dat het steeds moeilijk zou worden. Helaas kwam dit ook uit,  Zelos maakte in blessuretijd er 2-2 van, waarin voorafgaande in de ogen van SKV een overtreding was gemaakt op Emma.

Lastige wedstrijd maar er is heel hard gewerkt om de volle punten mee naar Wageningen te nemen. Niet gelukt, maar weer voldoende aandachtspunten waar we mee aan de slag kunnen gaan. Goed gedaan dames! Vrouw van de wedstrijd Emma, goed gespeeld vanuit haar rol en goed overeind gebleven in de fysieke wedstrijd.