SKV 1 oppermachtig in beker tegen Barneveld

V.V. Barneveld 1

Bart Silvius (schot)

Groep 2 07

15 september 2018 15:00

Vooraf kon alleen een overwinning VV Barneveld een ronde verder helpen. Achteraf gezien heeft dit er misschien 15 minuten ingezeten voor de Barnevelders. Na de voorsprong voor de thuisploeg was er maar één ploeg die recht had op de volgende ronde; SKV.

Barneveld startte fel en liet in het 1e kwartier zien dat het voor een overwinning naar Wageningen was gekomen. 2x kwamen de Barnevelders door over de linkerkant van SKV. Beide keren ging het schot voorlangs. SKV had moeite om het ritme te pakken te krijgen dat de afgelopen wedstrijden haar handelsmerk is geworden. Soms duurt wat goed is iets langer. In de 19e minuut circuleert de bal op het middenveld in een hoog tempo langs verschillende spelers en brengt de bal bij Niek, die hard en laag voorzet. De in bloedvorm verkerende Bart is er als de kippen bij het schiet de 1-0 hoog in het dak van het doel. De mooiste aanval van dit nog prille seizoen.

Even later moet Dennis aan de andere kant al zijn talenten tonen om de 1-1 van het bord te houden. Met een schitterende redding houdt de SKV doelman de 0 op het scorebord voor SKV. De 2e kans levert ook direct het 2e doelpunt op voor SKV. Ludo laat een paar tegenstanders zijn hielen zien en brengt de bal bij Bart. Randje 16 laat hij de Barneveld keeper kansloos met een hard schot onderin de hoek: 2-0. 5 minuten later is het wederom raak voor SKV. Jente bereikt Jermain aan de linkerkant. Deze haalt hard uit met zijn linker en de 16e jarige SKV'er tekent voor zijn 1e doelpunt voor SKV 1 in een officiële wedstrijd: 3-0. 3 kansen, 3 doelpunten, effectiever kan het niet en wat een verschil met afgelopen dinsdag tegen SDS; 8 kansen, 1 doelpunt.

In de rust krijgt SKV de opdracht mee om de 2e helft direct full press te spelen bij balverlies om zo snel mogelijk de bal weer te veroveren. Met Jeroen voor Daniël start SKV de 2e helft. SKV is heer en meester. Veelvuldig balbezit en na balverlies direct de pressing die gevraagd werd levert SKV veel balbezit op. Barneveld laat zich ver wegzakken rondom zijn eigen 16 waardoor het moeilijk is voor SKV om er doorheen te komen. Een ziedend schot van Jeroen van 30 meter scheert vlak over de lat, mooie combinaties stranden op de Barneveld doelman. SKV probeert met gevarieerde aanvallen het doel te vinden. Max N komt Max H vervangen en Ludo verlaat moegestreden 10 minuten voor tijd het veld voor Tom. Gedomineerd wordt er wel, gescoord echter niet meer.

Prima bekerresultaten van SKV en een terechte winnaar van de poule. Volgende week gaat het echt beginnen. Promovendus Oeken is dan in een uitwedstrijd (aanvang 14.30 uur) de tegenstander in de 1e competitieronde. SKV zal dan vol aan de bak moeten om de fel begeerde 3 punten mee naar Wageningen te kunnen nemen.