Tom Ooms (schot)

Groep 2 07

1 september 2018 15:00

Het was een druk en gezellig middagje bij SKV afgelopen zaterdag.

Naast de derby in de beker tussen SKV en Wageningen 1911 was er ook het afscheid van Tijmen van Oostenbrugge na ruim 15 jaar trouwe dienst in SKV 1.  Vele oud SKV1 trainers die onder Tijmen getraind hebben waren aanwezig. Evenals veel familie en vrienden. Een eervol afscheid na een mooie carrière. Mooi waren de woorden die Tijmen na afloop richtte aan de meest stabiele factor tijdens zijn verblijf in SKV1: Hans IJkhout. Tijmen is een persoon die weet hoe het werkt zowel in als buiten het veld. Top.

Na samen met zijn zoontje de aftrap verricht te hebben was het Tijmen zelf die binnen de minuut alleen op de keeper van WVV afging. Een doelpunt in zijn afscheidswedstrijd werd hem echter niet gegund.
Het was echter uitstel van executie van het fel startende SKV. Ludo werd aangespeeld in de 16, speelde zijn man uit en knalde de bal hard in de bovenhoek voor de 0-1. Een start die SKV vooraf wenste.
SKV bleef volle druk spelen tegen de naar adem happende WVV ploeg maar verzuimde de score uit te bouwen. Na een half uur spelen kwam WVV meer onder de druk uit en het eerste beste schotje op doel veraste SKV keeper Dennis onder in de hoek: 1-1. Vlak voor rust dwong dezelfde Dennis de WVV spits in een 1 tegen 1 goed naar de buitenkant. Dit had zomaar een achterstand kunnen betekenen.

Na de rust trok SKV de duimschroeven aan en kwam WVV amper meer in het stuk voor. Aan de inzet en het creëren van kansen lag het niet. De bal wilde er echter niet in.
Max N werd vervangen door Arjen en Tijmen kreeg na een uur spelen zijn meer dan verdiende publiekswissel, Jureno was zijn vervanger. Ook nieuwkomer Tom Ooms kwam in het veld voor de moegestreden Jermain Lamers. SKV zette nogmaals aan maar WVV keeper Roy Rijsemus wist van geen wijken en ranselde de mooiste ballen uit zijn doel. Het zal toch niet gebeuren dat het doelpunt zo meteen aan de andere kant valt als je zelf de kansen niet afmaakt werd er gedacht op de SKV bank. SKV hield echter de druk hoog en gaf geen kans weg in de 2e helft. De tijd tikte echter weg. Vlak voor tijd kwam toch de verdiende overwinning. Invaller Tom speelde zich knap vrij in de 16 en verschalkte de WVV doelman in de lange hoek. WVV was moegestreden en werd in de resterende tijd niet meer gevaarlijk.

Complimenten aan ‘buren’ Wageningen 1911 voor het meewerken aan deze geslaagde wedstrijd. Sportief gestreden en in de line-up hand in hand met hun jeugdspelers het veld op. Het zorgde voor een echte beker sfeer.

SKV was blij met de winst maar moet zeker nog een paar stappen maken voordat de competitie begint. Vanaf deze week zijn alle spelers terug van vakantie en is de selectie compleet.