Kesteren 1

1 - 5

Groep 2 07

8 september 2018 14:30

Na het biljartlaken in Otterlo op dinsdag zag de grasmat er zaterdag in Kesteren helaas iets anders uit. Hobbelig met bruine plekken maakte van het hoofdveld van de plaatselijke FC geen grasmat waar je blij van wordt. Een mooie test voor SKV om te laten zien dat het ook op slechte velden uit de voeten kan.

Kesteren, dat de 1e bekerwedstrijd knap gewonnen had van 3e klasser Barneveld, liet direct zien wat hun handelsmerk was. De beuk erin en als het moet over het randje. Tijmen was na 1 minuut al het slachtoffer van een keiharde overtreding. Gelukkig sprong hij op tijd op zodat zijn benen heel bleven. SKV dicteerde het 1e gedeelte van de 1e helft maar kreeg niet goed grip op het middenveld. Halverwege de 1e helft kwam Kesteren op voorsprong. Op links kwam een Kesteren speler door en werd het vlagsignaal van grensrechter Edward genegeerd. De voorzet vanaf de linkerflank werd bij de 1e paal binnen gelopen; 0-1.

Direct vanaf de aftrap was het Bart die een paar man uitspeelde en met een hard schot in de verre hoek de gelijkmaker aantekende; 1-1. Coach Kevin zette het middenveld om en SKV SKV dicteerde de wedstrijd. Met prachtige gevarieerde aanvallen en goed veldspel werd Kesteren steeds verder teruggedrongen. De beloning kwam 5 minuten voor rust. Ludo speelde zijn directe tegenstander uit en met een mooie voorzet bereikte hij Tijmen, die goed voor zijn man kwam en koppend voor de 1-2 zorgde. Even later liet Tom op rechts de linksback van Kesteren zijn hielen zien en bereikte met een lage voorzet Bart die beheerst afrondde en voor de 1-3 ruststand zorgde.

Na de rust kwam Max H in het veld voor Teun en was het SKV dat wederom de lakens uitdeelde op het veld. Veel druk vooruit waardoor Kesteren amper op de helft van SKV kwam. Na een paar gemiste kansen was het Niek die voor de 1-4 zorgde na een mooie steekpass Tom. Jente en Gill kwamen binnen de lijnen voor Jeroen en Daniël en SKV ging gewoon door met goed voetballen. Het slot akkoord was voor Bart. Met gallery play  werd de Kesteren verdediging suf gespeeld en kon alleen gestopt worden met een handsbal. Bart schoot zijn 3e treffer, vanaf de stip, onberispelijk binnen; 1-5.

Prima pot van de zoombewoners die hebben laten zien dat ze ook op een slecht veld goed uit de voeten kunnen. Door de grote overwinning van vv Barneveld op WVV Wageningen heeft SKV minimaal een gelijkspel nodig om de volgende ronde te bereiken. Bij verlies ligt SKV eruit en gaat vv Barneveld door. Wedstrijd tegen Barneveld wordt a.s. zaterdag gespeeld op sportpark de Zoom. Aanvang 15.00 uur.