MO17-1 wint eenvoudig van DTS MO17-1 4 – 1 ( 2 –1)

4 - 1

DTS '35 Ede MO17-1

1e klasse 3

19 mei 2018 14:00

Vandaag moesten de meiden het opnemen tegen DTS. Nadat wij vorige week amper voldoende mensen op de been konden brengen (10 spelers) en de wedstrijd tegen OVC nipt werd verloren, waren vandaag alle meiden aanwezig.
Wij hadden er zelfs 14 omdat wij Laura van de MO17-2 bereid hadden gevonden om bij ons te komen keepen. Zij heeft het goed gedaan en het doel goed verdedigd op een “polletje” na.

Afspraak was om DTS meteen onder druk te zetten. Dit lukte de 1e 10 minuten erg goed. na 50 seconden lag de bal al in het net. Romy stuurde Bregje de diepte in en zij maakte beheerst de 1 – 0. Ook Selma was dichtbij een doelpunt maar haar schot kon de keeper net pakken.
Plotseling stond na 10 minuten de 1 – 1  uit het niets op het score bord. Lianne speelde de bal terug op de keeper die de bal wilde wegtrappen maar net voordat Laura de bal weg kon trappen sprong de bal omhoog en ging over de voet van haar heen waardoor het voor de spits van DTS eenvoudig was om de bal in het doel te schieten. Kun je niets aan doen dit gebeurt ook bij de beste keepers in Nederland.

Vlak na de gelijkmaker kreeg Emma nog een kans maar haar schot belandde in de handen van de keeper. Een mooie voorzet van rechts kon net niet door Selma worden binnengetikt. Hierna een mooie aanval via Fennie en weer Bregje die de bal panklaar voor Romy neerlegde maar zij schoot hard over. Een vrije trap van Romee belandde weer in de handen van de keeper van DTS. Dankzij haar bleef de schade voor DTS beperkt. Weer een mooie voorzet van Bregje maar weer kon de bal niet worden binnengeschoten.
Achterin was de deur bij SKV op slot gedaan. Alle aanvallen werden tegengehouden en als er een speelster door heen glipte was het de snelle Mees die even orde op zaken stelde.
Tien minuten voor rust viel Amber uit met een blessure en kon helaas de 2e helft ook niet verder.
Vlak voor rust kon Sanne richting doel lopen en zij dacht laat ik maar eens schieten en de bal plofte zo maar net onder de laat binnen. Zij schrok er zelf van want dacht dat de bal over het doel zou gaan.

In de 2e helft bleef de MO17-1 de beter voetballende ploeg. Bregje was dichtbij een doelpunt. Ook Fennie probeerde een paar keer het net te vinden maar haar schoten gingen net naast of belandde in de handen van de keeper.
In de 20e minuut werd een goed genomen corner van Sanne hard door Mirjam binnen gekopt. Kort hierna werd een mooie voorzet van Selma door Bregje hard binnengeschoten.

In de 2e helft hoorden wij ook vaak het woord sorry. Lianne schoot de bal een paar keer verkeerd weg en riep sorry.  Na een mooie rush kon zij niet meer remmen en ging per ongeluk op de voeten van tegenstander staan en zij riep met haar hand voor haar mond sorry .... sorry...
sorry. Heel goed Lianne!

Het was een leuke wedstrijd om te zien waarin door beide teams veel strijd werd geleverd.

Nog 2 wedstrijden en een toernooi. De eerst volgende wedstrijd is in Velp op woensdag 30 mei 2018 aanvang 19:15.