SKV JO11-1G boekt eerste zege in de hoofdklasse

Hoofdklasse 2

17 februari 2018 10:45

Wijchen, 17 februari 2018

De jonge talenten uit Wageningen zijn na de winterstop sterk uit de startblokken gekomen.

Na een klinkende overwinning op Woezik, zijn de pupillen van Jente van Leeuwe en Tijmen Remijnse in ieder geval een week lang de trotse lijstaanvoerder.

Gepest door blessures van Kira en Julian en afwezigheid van Daan (door de griep geveld), was het voor de interim coaches nog een behoorlijke uitdaging om een team op de been te krijgen. Dankzij de inspanningen van de teammanagers werden twee rising stars (Eline Lewis en Bo van Olderen) uit het MO13-1 team ingevlogen. En niet zonder succes!!

Willem hield soms op miraculeuze wijze lange tijd zijn doel schoon, ook doordat Bart als centrale man achterin menig veelbelovende aanval in de kiem wist te smoren. Beide vleugelverdedigers (Eline en Laye) bezorgden de talentvolle buitenspelers van Woezik een hele lastige ochtend.

Het 4-mans middenveld van de Wageningers was in de eerste helft heer en meester op het hoofdveld in Wijchen. Jonah, Sven en Elior wisten vaak op aangeven van de twee centralen (Thijmen en Kaj) goed in de diepte langs de verdediging van Woezik te glippen.

Na ruim 10 minuten spelen was het raak voor SKV. Sven werd 1 op 1 voor de keeper gezet en rondde fraai af. De tegenstander deelde nog wel wat speldenprikjes uit, maar veel gevaarlijker dan paal en lat werd het niet door een oplettend optreden van Willem. SKV ging met een voorsprong de kleedkamer in. Na alle gelijkspelen uit de eerste seizoenshelft was er alle reden voor een opgetogen stemming. Nick en Marcel (de gelegenheidscoaches) benadrukten dat we toch echt pas halverwege waren.

De thuisploeg wenste zich ook absoluut niet bij een nederlaag neer te leggen en begon fel aan de 2e helft. SKV was even onder de indruk, maar toen was het de beurt aan Bo. De defensie van Woezik had heel veel moeite om de behendige speelster niet uit het oog te verliezen. Op pure wilskracht wist zei in een heuse scrimmage de bal in het doel van tegenstander te werken. 2-0!!!

Vanaf dat moment werd het wat slordiger aan Wageningse zijde en begonnen de jongens uit Wijchen nog meer aan te dringen. Na een mooi steekpass, kon Willem niet voorkomen dat hij door de aanvaller van Woezik werd gepasseerd. Om de overwinning over de streep te trekken moest er nog een schepje bovenop gedaan worden. En dat gebeurde dan ook.

De laatste tien minuten duurden een eeuwigheid. Even leek de overwinning in gevaar te komen, maar onder de luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek (top dat je er was Kira!) werd de voorsprong met succes verdedigd. Even nadat een gevaarlijke vrije trap voor Woezik niet tot een doelpunt leidde was het aan de andere kant wel raak. Thijmen was de verdediging van de tegenpartij te slim af en tekende voor de definitieve eindstand; 3-1 voor SKV!!