113: Nu hoor je het ook eens van een ander

De mening van degenen die de Man van de wedstrijd kiezen hoor je vijf minuten voor het einde van de match. De maandagmorgen daarop lees je in de ochtendkranten de mening van de pers. De mening van de trainers van de tegenstanders is vaak politieke praat. Ze houden een slag om de arm omdat ze later SKV weer tegenkomen of door de pers op hun uitspraken worden gevangen.

Maar na de thuiswedstrijd tegen HCSC, in de beroemde nacompetitie van 1992, kregen we een onverwachte analyse in de schoot geworpen. Na het late gelijkspel (1-1, in de 93ste minuut door Heim de Vries) vertrok het elftal schielijk weer naar Den Helder. Daardoor liet de trainer zijn analyse in de kleedkamer hangen. Het is aardig om te zien wat hij zijn spelers te vertellen had over SKV.

Toelichting: Degene die de penalty's en de vrije trappen nam was Erwin Hellegering. De centrumspits was Arjan Turkesteen en de rechtsbuiten Mark Krommendijk. De blonde mid-mid was Heim de Vries en de keeper met zijn snelle en verre uittrappen Mark van Smaalen.

Heeft de trainer met zijn analyse succes gehad? De spitsen scoorden niet maar de blonde mid-mid deed het niet met links en niet van afstand maar met zijn rechterknie vlak bij het doel. Ook had hij geen rekening gehouden met een bijna onpasseerbare keeper want met fabelachtige reddingen hield Mark SKV in de nacompetitie. Vooral het laatste kwartier toen SKV met 10 man speelde omdat Bert van Orden een doorgebroken speler neerlegde.