3 - 4

SKV 2

Mannen, 2, 2e klasse A

12 mei 2018 12:00

SKV-2 won vandaag in een spijkerharde wedstrijd diep in blessuretijd met 3-4 van Lunteren-2 en blijft op koers voor de titel in de reserve 2e klasse A.

De eerste helft had SKV-2 het moeilijk tegen het fysiek sterke Lunteren. Een ploeg die regelmatig over de grens van het toelaatbare ging en SKV op die manier probeerde te ontregelen. In de 2e minuut moest Oscar van Mierlo al het veld verlaten met een enkelblessure. Een fikse domper voor de ploeg uit Wageningen. Toch was het Sem Dijkema die voor de blauwhemden in de 10e minuut de 0-1 aantekende. Niet veel later moest die diezelfde Sem Dijkema het veld verlaten met een hamstringblessure. Zo was SKV na 20 minuten 2 van z’n sterkste spelers kwijtgeraakt.

Na een fout in de defensie van Lunteren profiteerde SKV andermaal en schoot Niels Spijker de 0-2 onberispelijk binnen. Vanaf dant moment ging Lunteren steeds harder spelen en zocht de grens van het toelaatbare op. Die grens laag ver bij de leidsman...heel ver... uiteindelijk leverde dit de 1-2 op voor Lunteren. SKV wankelde maar vlak voor rust was het Niels Spijker die een heerlijke assist in huis had waardoor Björn Wolbert de 1-3 binnenschoot. Trainer van Maanen waarschuwde zijn defensie nog scherp te zijn de laatste minuut voor rust. Maar direct vanaf de aftrap scoorde Lunteren de 2-3 na defensief geklungel. Dit was meteen de ruststand.

SKV was gewaarschuwd en kon de tweede helft een zeer gemotiveerd Lunteren verwachten wat vocht om zich definitief veilig te spelen. Die ploeg schroomde niet om daarvoor alles uit de kast te halen. Gelukkig had SKV zijn lesje wel geleerd en ging mee in het fysieke geweld wat een spijkerharde 2e helft opleverde. Helaas was het Lunteren die als eerste scoorde en halverwege de tweede helft de 3-3 maakte. Vlak daarvoor had Ikenna Onwuka pech en voorkwam een verdediger van Lunteren de 2-4 door de bal op de lijn weg te werken.

Dit was voor SKV het startsein om 1 op 1 te gaan spelen. Aan een gelijkspel had de ploeg van Van Maanen en Tersteeg immers niets. Kansen kwamen er over en weer. In de 91e minuut kwam SKV goed weg door een bal op de paal en Ruben Klingenberg pakte een paar cruciale ballen. In de 95e minuut scoorde Mathijs Esser de 3-4 een enorme opsteker en verdiende voorsprong. Iedereen dacht dat het klaar was maar de leidsman dacht daar anders over.....13 minuten kwamen er maarliefs in het totaal bij maar de blauwhemden hielden stand. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading en emotie groots!!!

Mannen respect voor jullie inzet!! Op naar de volgende finale!! Dat is.....Blauw Geel’55-2. Deze ploeg bezorde ons de enige nederlaag dit seizoen. Ik zeg REVANCHE!??