SKV 2

Mannen, 2, 2e klasse A

17 maart 2018 14:30

SKV-2 moest vandaag aantreden in Gendt tegen het altijd lastige De Bataven-2. Een ploeg die vecht tegen degradatie.

Vlak voor aanvang van deze wedstrijd wijzigde de ploeg van tactiek en werd besloten om de tegenstander in de 1e helft vol onder druk te zetten mits wij de eerste helft wind mee hadden. Gelukkig was dit het geval en scoorde SKV al in de 2e minuut de 0-1 door Teun Heeres. SKV liet De Bataven niet in hun spel komen en bleef vol druk zetten. Uiteindelijk scoorde voor rust Björn Wolbert de 0-2 en Niels Spijker de 0-3 na een schitterende actie van Ikenna Onwuka.

In de rust haalde trainer Marcel van Maanen aan dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was en de ploeg volwassen en slim moest omgaan met onder andere de vreselijke weersomstandigheden.
Zoals verwacht trok De Bataven ten aanval maar liep elke keer vast op de prima verdediging van SKV met daarvoor een uitstekend spelende Oscar van Mierlo als extra slot op de deur.
In de 57e minuut deelde SKV een enorme dreun uit. Na een mooie counter werd Björn Wolbert goed vrijgespeeld en kon aanleggen voor zijn 2e van de dag. Hij faalde niet en gooide zo de wedstrijd op slot. 0-4. Vanaf dat moment werd het allemaal wat grimmiger. Een groot compliment van de trainers Tersteeg en Van Maanen aan de ploeg dat zij daar volwassen mee omgingen!

Deze wedstrijd is een ECHTE TEAMPRESTATIE  waarbij Ruben Klingenberg het doel schoon hield en SKV-2 de helpende hand bood na het wegvallen van keeper Twan Oversteeg door een knieblessure.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Dan staat Terschuurse Boys-2 op het programma. Een ploeg die ook stijd tegen degradatie. Geen appeltje eitje dus!