1 - 4

SKV JO17-1JM

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

12 mei 2018 13:00

In Malden bij Union wilde de JO 17-1 iets rechtzetten. In september 2017 verloor de Ploeg de thuiswedstrijd. Dat was in een serie van 3 nederlagen op rij die, naar het nu uitziet, het kampioenschap heeft gekost. De ploeg krijgt steeds meer waardering van tegenstanders in de vorm van trainers die hun ploeg gaan aanpassen aan SKV. Nu ook weer. Skv laten komen en gokken op een counter en vooral Tommy en Jermain afdekken. Dat merkt de Ploeg ook en dat is best lastig voetballen. Je moet het spel maken in de kleine ruimte en je moet achterin scherp blijven om de tegenstoot op te vangen.

In de eerste helft ging de Ploeg daar nog niet goed mee om. De opbouw was te traag en de middenvelders waren te weinig in beweging. Weinig kansen voor de goal. Uit een tegenaanval van Union kwam de bal door de dwarrelende wind ineens voor de voeten van de goede spits van Union. Die schoot in de 39 minuut  de 1-0 binnen. Direct schakelde SKV een tandje bij. Eindelijk wel beweging en diepgang en het was Jermain die  Lars de diepte in stuurde. Die ging goed door een wist de bal strak voor te geven op Coen die knap voor zijn man met de punt de 1-1 wist te scoren in de 42 minuut.

Na de rust speelde SKV in een veel hoger tempo en drukte Union met de rug tegen de muur.  Doelpunten konden niet uitblijven en het was Mladen die met een prima speelbal Tommy  weg wist te sturen. In een duel met de laatste man was hij slimmer en ook de keeper kon niks meer doen. 1-2

Kort daarna een vrije trap van Jermain die de bal op het hoofd van Sjoerd deponeerde. SJoerd knikte knap raak. 1-3. 5 minuten voor tijd een hoekschop van Jermain die direct in de goal verdween. 1-4

Sterke 2e helft met goed voetbal van de jongens. Nog 2 wedstrijden te gaan en door het verlies van Orion (Bij DVV) is de achterstand nog 5 punten. Minime kans dus op het kampioenschap. Maar we willen tot het laatst vechten voor een zo goed mogelijk resultaat. Lukt het niet dan start 6 juni het toetje de nacompetitie.