Competitie

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

21 april 2018 12:30

Onbekend

Na 9 wedstrijden gewonnen te hebben moest de JO 17-1 vandaag voor het eerst weer punten laten liggen. Door het 3-3 gelijke spel tegen TOP oss JO17-1 is de achterstand op Orion opgelopen naar 8 punten. Dat is met nog 4 wedstrijden te gaan waarschijnlijk een beetje teveel van het goede. TOP Oss heeft de minst gepasseerde verdediging van de competitie en uit was er nog met 7-2 verloren. Maar het team van november heeft een enorme progressie gemaakt en is niet meer zo makkelijkl te verslaan. Ondanks de warmte en het feit dat enkele spelers een hele week op schoolreis waren geweest speelde de JO 17 een hele behoorlijke eerste helft. Vooral over links kwam Tommy 4 tot 5 keer prachtig door maar helaas werden zijn voorzetten niet goed op waarde geschat door de andere spelers. TOP Oss kreeg niet de gelegenheid om doelman Youri in problemen te brengen.

Uit een hoekschop van jermain was het Mike die knap raak schoot in de verre hoek. 1-0 na 20 minuten. Helaas maakte Mauro een inschattingsfoutje aan de zijlijn en niet goed ingrijpen achtering en het stond weer 1-1

Na de pauze ontspon zich een een echte vechtwedstrijd. SKV wilde voetballen maar TOP Oss alleen maar lange ballen spelen. Veel in duels komen was het motto van de coach van Oss. Een coach trouwens die de hele wedstrijd een nogal dominante en zeer opruiende indruk maakte. De sfeer kwam het in ieder geval niet ten goede. Veel overtredingen en veel blessure behandelingen waren het gevolg. Toch kwam SKV weer op voorsprong. Lukas schoot een vrije trap op de goal die onderweg van richting veranderde door Abbas? en daar was de 2-1. Rustig uitspelen zou je denken maar helaas weer een slippertje achterin en deze keer maakte Sjoerd een fatale inschattingsfout. 2-2

De sfeer op en langs het veld ( ook de supporters uit Oss gingen meedoen in het opruien van de eigen partij en de scheidsrechter)  ging steeds verder achteruit en uiteindelijk koste dat Demy zijn tweede gele kaart en moest SKV met 10 man door. Even later zelfs met 9 omdat Lukas lelijk op zijn schouder viel. Tot overmaat van ramp ook nog de 2-3 voor TOP Oss 5 minuten voor tijd. Maar de jongens toonde karakter en perste er nog een slotoffensief uit. in de 83 minuut leidde dat nog tot een vrije trap op de rand van de 16 meter en het was Jermain die met een fantastische bal in de kruising de 3-3 op het bord wist te zetten. Enkele seconden later floot de goed leiddende scheidsrechter af.

Helaas 2 punten verloren omdat je veel beter was ( zeker in de eerste helft) maar geluk omdat je hem ook had kunnen verliezen. Volgende wek op weg naar Orion. 1 punt daar is voldoende voor de periode maar winst zou mooi zijn om de tweede plaats in de rangschikking te behouden.