SKV JO 17-1 wint van directe concurrent en schuift op naar 2e plaats

Competitie

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

14 april 2018 10:30

Onbekend

Door een 4-0 overwinning op directe concurrent LONGA "30 is de JO 17-1 nu tweede in de 4e divisie. Vooraf was er veel vertrouwen dat ook Longa aan de zegekar gebonden zou worden. Maar uit de heenwedstrijd ( 1-1) wisten de jongens nog wel dat Longa een hele stugge ploeg heeft met spijkerharde verdedigers. Zonder de geschorste Tom Onbelet maar weer met Abbas Kone in de gelederen begonnen de jongens de wedstrijd zoals ze dat de laatste weken iedere keer doen. Goed voetballen en snel scoren. Na een mooie aanval over de rechterkant wist Lars Dolpijn goed door te komen en na een goede voorzet kwam de bal via een kluts voor de voeten van Abbas die zijn eerste goal voor SKV wist te scoren. Een mooie opsteker. Niet lang daarna een hoekschop die gevaarlijk voor de goal kwam en daar wist Jermain wel raad mee. 2-0 na 20 minuten. Longa wist zich geen raad met het goede spel van SKV en had moeite om de middenlijn over te steken. Dankzij hun uitstekende nummer 10 kwamen ze in het tweede deel van de eerste helft echter goed terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kregen ze 1 hele goede kans die door Sjoerd van de lijn kon worden gered.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Ondanks pijntje bij Lars, Tommy en Lukas ging de ploeg gewoon door met aanvallen. Het duo Tommy en Abbas bleek uitsteken met elkaar te klikken. En regelmatig kwamen die twee gevaarlijk door. Weer een hoekschop ( is een echt wapen dit seizoen!) deze keer van Jermain kwam op de 5 meter terecht waar Abbas hoog boven iederen uitkwam en keihard de 3-0 in de touwen wist te koppen.
De weerstand van Longa was gebroken en SKV kwam niet meer in de problemen. De blessure gevallen konden worden gewisseld maar vlak voor tijd perste SKV er nog een hele mooie aanval uit. Jeramin zag lars diep gaan en wist met een mooie steekbal Lars in de loop te bereiken. Lars speelde 1 verdediger uit en legde de bal breed op de goed meegelopen invaller Demy die geen moeite had de dikverdiende 4-0 eindstand op het bord te krijgen.

Door de 9e overwinning op rij is de JO 17-1 nu tweede in de ranglijst met 6 punten achterstand op Orion. Over 10 dagen is het Orion tegen SKV. Mischien kan SKV de strijd om de titel nog spannend maken. Eerst a.s zaterdag afrekenen met TOP Oss JO 17-1 een ploeg waar eerder met 7-3 van is verloren! en een ploeg die net als SKV aan een hele goede serie bezig is. Aanvang 12.30 komt dat zien!