Ook JVC Cuijk moet buigen voor JO 17-1 1-3

12'
79'

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

7 april 2018 15:00

In september 2017 was JVC Cuijk in Wageningen nog met 0-2 te sterk voor de SKV JO 17-1. Het was in die fase van de competitie dat de jongens drie keer op rij verloren. Maar sinds begin 18 november heeft de JO 17-1 een enorme opmars gemaakt in de 4e divisie. Sinds die uitwedstrijd tegen TOP Oss werden alle wedstrijden gewonnen en staat de ploeg daarom stevig op de derde plek. De achterstand op nummer 2 Longa is 1 punt en daarom moest er gewonnen in Cuijk.

Met een fitte selectie en nieuwkomer Abass Kone in de gelederen begonnen de jongens in een iets aangepaste tactiek tegen JVC Cuijk. Die aanpassing leverde direct veel gevaar op. In de eerste 5 minuten drie 100% kansen voor SKV. De derde was in de 5e minuut raak. Een schitterende combinatie op de middenlijn tussen Jermain en Tommy  en Jermain was weg. Hij stuitte, net als tegen DVC, op de keeper maar de weer ( net als tegen DVC) goed meegelopen  Lars wist de bal goed achter de goede doelman van JVC Cuijk te schieten. Een droomstart voor de jongens op het gladde en winderige veld in Cuijk.

Nadat Tommy na een solo nog een aardige kans had gemist was het in de 12e minuut goed opkomen van Lucas over de linkerkant die met een perfecte pass Tommy wist te bereiken die de bal in 1 keer doodlegde en in de verre hoek de bal in de touwen joeg. Een schitterende goal. De ploeg bleef met goed spel doorkomen en JVC Cuijk had de eerste 20 minuten geen antwoord op de nieuwe tacktiek van SKV. Na 25 minuten nam SKV wat gas terug en kon JVC Cuijk zich wat herstellen. Tot kansen kwamen ze niet. Vooral Tom Onbelet ( die toch al een prima seizoen draait) liet merken dat de werkweek in praag geen invloed had op zijn spel. Geconcentreerd speelde hij de spits van JVC Cuijk uit de wedstrijd. Op het middenveld speelde Jermain, Mike, Ali en Lars alle vier ook een prima pot. Toch kwam JVC Cuijk op 1-2. Slecht uitverdedigen van SKV en pardoes in eigen goal schieten van Sjoerd zorgde voor een Domper.

In de rust nog een keertje de punten op i gezet met elkaar. Er was niks aan de hand we waren heer en meester en gaven achterin niks weg en hadden voldoende kansen gehad op meer. JVC Cuijk kwam wel fel uit de startblokken maar tot kansen kwamen ze niet. SKV speelde wat slordig in die fase en had ook wel last van de stevige wind. En de linies, die in de eerste helft nog zo goed kort op elkaar speelde, werden steeds minder gesloten gehouden . De middenvelders gingen te veel voor de bal lopen en dat gaf af en toe wat onrust in de ploeg. Mike was na 60 minuten op en de nieuwe speler Abass Kone uit Ivoorkust kwam voor het eerst in actie voor de JO 17-1 . Hij ruilde van plek met Mauro die zijn specialiteit ( uitschakelen beste man tegenstander) weer kon gaan uitvoeren op het middenveld. Tommy kreeg steeds meer ruimte en we weten dat je hem die niet moet geven want dan is hij levens gevaarlijk.  Ali speelde op links een paar keer goed langs de zijlijn en Tommy kreeg 3 mooie kansen op de 1-3 maar de keeper stond steeds goed op zijn plaats.

Na 65 minuten ging de leeg gespeelde Coen naar de kant en kwam Demy in de spits te spelen. De drie tegen een lag nog steeds meer voor de hand dan de 2-2 en die goal viel 1 minuut voor tijd dan ook. Abass stoomde goed door aan de rechterkant en bediende met een goede pass Demy die de bal simpel in de goal kon schieten. 1-3 en dat was dan ook de eind uitslag. Weer een overwinning en omdat zowel TOP Oss als Orion als Longa wisten te winnen blijft het in de top 4 razend spannend  en kan het in de laatste 6 wedstrijden nog alle kanten op. Mooi om te zien is dat de jongens als team mooie stappen maken. Nu weer tegen JVC Cuijk. Die ploeg was in september eigenlijk beter dan SKV maar waren nu kansloos.

Volgende week komt de nummer 2 Longa op bezoek. Bij winst gaat SKV JO 17-1 over die ploeg heen en komt alleen op de tweede plaats te staan. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We beginnen vroeg 10.30 op de zoom! Komt dat zien.