JO 17-1 pakt verdiende overwinning in Oss

15'
70'

Onder 17, JO17-1, 4e divisie E

7 oktober 2017 15:00

Na een gelijkspel in de eerste wedstrijd en een verliespartij tegen JVC Cuijk waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven stond er toch wel wat druk op de ploeg. Ze willen graag meedoen voor de bovenste plaatsen en dan is 1 punt uit twee wedstrijden wat teleurstellend. Margriet uit Oss was de volgende tegenstander. Een ploeg met 1 punt uit twee wedstrijden dus daar moest wat te halen zijn.  De afgelopen week had de griep toegeslagen en zowel Jimmy, Asif als Demy  zaten net weer fit op de reserve bank.

Met Coen als verassende spits ( voor het eerst van zijn leven) en Tommie en Nico aan de flanken begon SKV zoals gewoon weer fanatiek aan de wedstrijd. Vol de druk erop en de tegenstander niet aan het voetballen laten.  Na 5 minuten een werkelijk schitterende aanval over 4 schrijven die uiteindelijk na een goede actie van Tommie scherp voor de goal kwam was een prooi voor de attente Nico die de bal vanaf 11 meter hard tegen de touwen joeg. 0-1
Dat gaf de ploeg vertrouwen en met goed verzorgd spel golfde de ene na de andere aanval op de goal van Margriet. Die konden daar weinig tot niets tegenover stellen. Youri had een hele simpele middag.

Na 15 minuten weer een goede aanval over links waar Tommie de bal mee naar binnen nam en met rechts droog met een stuit langs de keeper kon schieten. 0-2. Het was de zeer verdienstelijk als spits spelende Coen die nog twee mooie kansen kreeg op zijn doelpuntje. Net over en een bal snoeihard op de kruising voorkwam dat hij een droomdebuut zou hebben gehad op die positie.

Na de rust een zelfde beeld. Door het goede veldspel durfde de tegenstander nog steeds niet vol druk te geven. Bang als ze waren voor de dribbels van jermain en het goede controlerende werk van Lars en Ali. Het wachten was op de 0-3. Die viel uiteindelijk uit een mooie ingestudeerde hoekschop. Die verklappen we natuurlijk niet maar na twee keer bijna raak in de vorige wedstrijden was het nu wel raak. Jermain was de doelpunten maker.

Door een zeldzaam slippertje, van de verder weer erg goed spelende Sjoerd, kwam Margriet toch nog aan een tegendoelpunt. 1-3

Een perfecte pot voetbal van de jongens op een werkelijk schitterend sportcomplex.  De eerste overwinning is binnen en door het verassende verlies van JVC Cuijk hebben alle ploegen nu minimaal 2 punten laten liggen. Zaterdag thuis tegen Orion weer een kans om te laten zien wat we in huis hebben. De club uit Nijmegen is de volgende tegenstander en met 7 punten uit 3 wedstrijden de koploper.  Komt dat zien