Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Vrijwel elke keer dat SKV in Ederveen moet spelen gaat het mis. Van de 9 voorgaande duels ‘uit’ tegen Advendo’57 werden er maar liefst 7 verloren. En ook de 10e ontmoeting resulteerde weer in een belabberd resultaat voor de blauwhemden. Na een hoopvolle eerste helft ging het team toch weer met ruime cijfers in Ederveen onderuit: 4-1.

SKV begon juist goed aan de wedstrijd. In de eerste helft had het de touwtjes stevig in handen en gaf vrijwel geen kans weg. Zelf kreeg het wel kansen en in de 13e minuut kwamen de blauwhemden ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Een hoge voorzet van Ludo Oosting werd door Stefan Aalbers van dichtbij tegen de touwen gekopt.

Na een half uur spelen leek ook de tweede Wageningse treffer in de maak. Een goede aanval leidde tot een schot van Ludo Oosting. Zijn inzet werd echter door een veldspeler, met de hand, uit het doel gehouden. Waar een strafschop op z’n plaats leek, bleek dat scheidsrechter De Wit net op dat moment de andere kant op keek en dus door liet spelen… Hierdoor bleef de stand bij rust bij die magere 0-1.

De eerste tien minuten na rust ging het ook nog goed met SKV. De ploeg wist dat het nog zeker een tweede treffer nodig had om de wedstrijd ‘op slot’ te kunnen gooien. Een grote kans hierop kreeg het ook, maar het schot van Stefan Aalbers van dichtbij het doel ging tegen de keeper in plaats van erlangs.

Na deze kans voor SKV nam Advendo’57 de regie over de wedstrijd over. De thuisploeg ging offensiever spelen en hadden wel door dat de harde wind recht op het doel stond waar SKV-keeper Dennis van den Berg nu moest proberen de ballen tegen te houden. Zij vuurden dan ook de ene afstandschot na de andere af en in de 61e minuut had dit resultaat en werd het 1-1. Hierna ging het snel, en gaf SKV niet meer thuis. In een tijdsbestek van amper 25 minuten scoorde Advendo’57 niet alleen 2-1, maar ook de 3-1 en de 4-1… Gelukkig voor SKV gingen hierna nog een paar grote kansen er niet in en bleef het hierbij.

Volgende week speelt SKV thuis tegen Veenendaal. Dan moeten het echt een stuk beter bij SKV als team. Niet één helft, maar de volledige wedstrijd. Alleen dan kan de ploeg punten pakken, waarrvan het in deze competitie nog een hoop nodig heeft.