Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Na de eerste twee wedstrijden stond SKV op 4 punten. Gewonnen werd er van Renswoude, tegen WAVV werd het gelijk. Om bovenin de 3e klasse mee te blijven draaien, moesten de blauwhemden winnen van Advendo’57, dat tot nu toe slechts één duel had gespeeld en verloren.

SKV kende een rommelige start van de wedstrijd. Ondanks dat het vrij veel de bal in bezit had, was het hem dan ook vaak weer snel kwijt. Dit kwam vaak door onnauwkeurig spel. Dit was mooi voor het gedreven spelende Advendo’57 dat hierdoor zo af en toe gevaarlijk voor de dag kon komen. In de 21e minuut was het voor hen dan ook raak. Met een fraai lobje over SKV-doelman Dennis van den Berg wisten de bezoekers de score te openen: 0-1.

Het duurde niet lang na dit doelpunt van Advendo’57 totdat SKV in de aanval ging. De Wageningers wilden de achterstand snel teniet doen en ongeveer in de 29e minuut lukte dit ook. De blauwhemden gingen er over de rechterflank, met Koen Douglas aan de bal, vandoor. Koen zocht de achterlijn op, gaf een harde, lage voorzet en met een ongelukkig schot werkte een van de verdedigers van Advendo de bal in eigen doel.

Na dit doelpunt volgden er nog wat kansjes voor SKV, maar het duurde tot vlak voor het rustsignaal dat de tussenstand op 2-1 werd gebracht. Jente van Leeuwe haalde van ver buiten het strafschopgebied hard uit. Onderweg naar het doel werd de bal ietwat van richting veranderd, waardoor de keeper van de Ederveners hem niet wist vast te pakken. De teruggebokste bal kwam nu voor de voeten van de piepjonge Koen Douglas. Koen wist met deze kans wel raad en schoot SKV op een 2-1 voorsprong. Met slechts 15 jaar en 308 dagen is Koen nu de jongste doelpuntenmaker ooit (in een competitiewedstrijd) in SKV-1!

Na rust had SKV het wat makkelijker tegen Advendo’57. De blauwhemden gingen vrijwel meteen in de aanval en het scheelde niks of Bart Silvius had al snel de voorsprong verder vergroot. Helaas voor hem en voor SKV ging de bal naast. Ook hierna volgden nog wat kansjes en in de 69e minuut ook de 3-1. Een hoge bal werd knap door Bart Silvius aangenomen en vervolgens achter de keeper tegen de touwen gewerkt. SKV kreeg vervolgens steeds meer ruimte tegen Advendo’57 en meer doelpunten konden haast niet uitblijven. De 4-1 kwam er dan ook. In de 81e minuut had Koen Douglas de bal. Met een subtiele, hoge voorzet bracht hij hem in ‘de zestien’ bij Lennart van de Peppel. Lennart stond perfect opgesteld en kopte de bal voorbij de keeper in het doel. Hiermee was de 4-1 eindstand bereikt.