De Pas 44
6836BK
ARNHEM
tel. 026-3270523

Na het gelijkspel vorige week, diep in blessuretijd, tegen Veenendaal weet SKV weer dat het nooit moet opgeven. Het moet blijven strijden en elkaar steunen in het veld. Zo kan SKV de punten pakken, zelfs tegen hoger aangeschreven teams. Eén van die teams is de tegenstander die het vandaag trof, ESA. De Arnhemmers zijn al vanaf het begin van de competitie koploper in de 3e klasse A en stonden op een gegeven moment zelfs 13 punten los van de naaste belager VVA. De laatste weken is de klad er bij ESA wel in gekomen en het verloor de laatste 3 duels. Er was dus zeker een kans voor SKV op een goed resultaat.

Dit bleek ook wel toen de wedstrijd - die vooraf werd gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vrijdag overleden Lid van Verdienste van SKV Gert Jansen - begon. SKV kende een goede start en nam meteen het initiatief. De voorhoede werd veel gezocht al bleven echt grote kansen nog even uit. Tot het in de 22e minuut een hoekschop kreeg. Tjalling Kamerman draaide de bal hoog voor het doel, naar Niek van Steenbergen, die hem loeihard in het doel kopte: 0-1 voor SKV!

Ook na deze treffer bleef SKV het sterkste en gevaarlijkste team op het veld. Ludo Oosting kwam nog tot een gevaarlijk schot en vlak voor rust was Bart Silvius bij een hoekschop nog dicht bij een treffer. Gescoord werd er in de eerste helft echter niet meer, zodat SKV met een minieme voorsprong de rust inging.

Na rust ging SKV voort op de weg die het ervoor was ingeslagen. De in het rode uittenue spelende Wageningers werden al snel weer gevaarlijk en na een minuut of 5 leek Abass Kone de 0-2 te scoren. Hij bleek echter met een teennagel buitenspel gestaan te hebben, zodat er een streep ging door deze treffer. Toch kwam de 0-2 er wel al snel. In de 56e minuut zag linksback Lukas Wilgenhof dat Melle ten Brinke voorin al op snelheid was. Hij gaf een perfecte pass naar voren en Melle nam de bal fraai mee en schoot hem hard tegen de touwen!

Met de 0-2 voorsprong was SKV goed op weg naar een knappe overwinning, maar er was nog wel ruim een half uur te spelen. Het kreeg nog wat kansjes, maar de tussenstand bleef nog een tijd hetzelfde. Tot de 84e minuut. Heel, heel even kreeg de voorhoede van ESA iets te veel ruimte om te schieten en meteen was het raak: 1-2. Hierdoor werd het toch nog even spannend, al kwam ESA niet meer verder dan een schot tegen de lat.

Aan alle  onzekerheid kwam in de 90e minuut sowieso een einde. Een vrije trap halverwege de helft van ESA werd door Jente van Leeuwe hard op het Arnhemse doel afgevuurd. Met een subtiel tikje veranderde Melle ten Brinke onderweg de baan van het schot, zodat de bal in het doel ging, en SKV verrassend makkelijk met 1-3 won van koploper ESA!