Sportlaan 13
5433KL
KATWIJK NB
tel. 0485-321605

In de vrieskou, met invallende duisternis en terwijl het Nederlands Elftal op het WK tegen de Verenigde Staten speelde, stond er voor SKV een uitduel tegen JVC Cuijk op het programma. Gezien de handvol blessures bij ‘het eerste’ deden er een viertal spelers van het onder 23-team mee. Zij vielen goed in, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg met 1-0 won.

Het spel van SKV was in de eerste helft niet al te best. Natuurlijk was er de wil om te winnen, werd er strijd geleverd, maar waren er teveel misverstanden en was de communicatie onderling vaak niet al te best, waardoor er veel balverlies werd geleden. Tegen een degelijke ploeg als JVC Cuijk moet je dat niet doen. Zo ook bij de (uiteindelijk) beslissende 1-0 in de 18e minuut.

SKV kreeg halverwege de eigen helft een vrije trap. Kai den Hartog ging die schieten, leek een peer naar voren te willen geven, maar werd van alle kanten geroepen om de bal naar die en die te passen. Hij gaf toen een ongelukkige bal opzij die werd opgepikt door een speler van JVC Cuijk. Deze zag dat SKV-doelman Dennis van den Berg (logischerwijs) wat verder van zijn doel stond en haalde van zo’n 30-35 meter uit en met een boog ging de bal over SKV’s keeper in het doel: 1-0. Ook hierna bleef JVC Cuijk de betere op het veld, kreeg nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer.

Na rust ging SKV wat beter spelen. De blauwhemden hielden de bal meer in de ploeg, passes kwamen wat vaker aan, al bleven kansen een zeldzaamheid. Toch had een minuut of tien voor tijd de gelijkmaker zomaar kunnen vallen. Eindelijk kwam SKV – dat de laatste 20 minuten vol op de aanval speelde – eens voorbij de laatste linie van JVC Cuijk en stond aanvaller Bart Silvius plotseling oog in oog met de doelman. Helaas wist deze het schot van Bart met wat geluk naast zijn doel te krijgen, zodat SKV deze wedstrijd op nul treffers bleef staan. Natuurlijk kreeg ook de thuisploeg in de tweede helft nog een paar kansjes, maar Dennis van den Berg hield zijn doel verder met een paar fraaie reddingen schoon. JVC Cuijk won zodoende met 1-0 van SKV.