Peppelsteeg 2
6708NZ
WAGENINGEN
tel. 0317-424592

De eerste Wageningse derby van dit seizoen speelde SKV ‘uit’ tegen WAVV. Beide ploegen hadden hun eerste duel gewonnen. Natuurlijk wilden ze allebei ook de tweede wedstrijd winnen, om zo (gedeeld) bovenaan te blijven staan op de ranglijst van de 3e klasse A.

WAVV leek dit vanaf het eerste fluitsignaal net wat meer te willen. De thuisploeg speelde vol passie en inzet en maakte het SKV al meteen moeilijk. In de vijfde minuut gaven de rood-groenen een eerste signaal aan SKV met een schot tegen de buitenkant van de paal. Ook hierna bleef WAVV het net iets gevaarlijkere team. Het bleef dreigend, al waren echt hele goede kansen voorlopig nog schaars. SKV kreeg in de vijftiende minuut eigenlijk zijn enige echt goede kans voor rust, maar Bart Silvius kon net niet met zijn hoofd bij een hoge voorzet.

Ook na rust maakte WAVV het SKV behoorlijk lastig. De Wageningers uit Noordwest wisten het spel van SKV goed te ontregelen, zodat de blauwhemden ook nu voor weinig gevaar konden zorgen. De enige goede kans die SKV kreeg, was ongeveer een kwartier voor tijd toen Jente van Leeuwe in de zestien de bal kreeg. Met een lobje probeerde hij de keeper van WAVV te passeren, maar oud-SKV’er Luc Huurman pakte de bal.

WAVV kreeg na rust meer goede kansen. Zeker in de laatste tien minuten was de thuisploeg verschillende malen dicht bij een treffer. Eenmaal spatte een schot uiteen op de paal. Andere keren pakte de uitstekend keepende Dennis van den Berg de bal en hielp zo SKV aan een punt. De wedstrijd eindigde namelijk in 0-0.