Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Na de toch wel knappe overwinning op koploper ESA had SKV goede moed dat het ook tegen Blauw Geel’55 punten kon pakken. Dit gebeurde ook, al duurde het tot de slotfase van de wedstrijd dat SKV op voorsprong kwam.

Zonder echt goed te spelen was SKV vanaf het begin van de wedstrijd het sterkere team op het veld. De blauwhemden hadden veel de bal en Blauw Geel deed lange tijd niet veel meer dan SKV buiten hun ‘zestien’ houden. Dit deden de Edenaren naar behoren, want veel verder dan wat ongevaarlijke schoten op doel kwam SKV voorlopig nog niet. Blauw Geel liet aanvallend weinig zien, maar uit de enige kans voor rust die zij kregen – een snelle counter – zorgde het in de 21e minuut wel voor de 0-1. Hierna gaf SKV geen kans meer weg, had het weer volop balbezit, maar kreeg het zelf weinig opgelegde kansen, zodat de 0-1 ook de ruststand was.

Na rust maakte SKV al snel de 1-1. Abass Kone dribbelde in de 54e minuut het strafschopgebied van de bezoekers in, maar werd daar tegen de vlakte gewerkt. Scheidsrechter Holtus gaf een penalty en Bart Silvius maakte de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker was de verwachting dat SKV, dat ook na rust het sterkste team was, door kon zetten. Het was echter Blauw Geel dat 5 minuten later uit hun tweede kans van de wedstrijd de 1-2 scoorde…

Dit was behoorlijk teleurstellend voor SKV, maar gelukkig bleef de ploeg van trainer Jan Gaasbeek en assistent Zouhair Tamoussat strijden om elke bal en werd het – zeker na het inbrengen van Koen Douglas en Melle ten Brinke – gevaarlijker. Kansen volgden en in de 80e minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Koen Douglas pingelde richting het doel van Blauw Geel en bezorgde de bal bij Ludo Oosting. Ludo schoot de bal laag richting doel en tegen de touwen: 2-2!

Door een paar (erg lange) blessurebehandelingen was er nu nog veel tijd om ook voor de overwinning te gaan en dit deed SKV. In de 99e minuut gaf Bart Silvius een perfecte voorzet die door Koen Douglas bij de tweede paal werd binnengekopt: 3-2! Een paar minuten later werd het zelfs 4-2. Dit keer was de assist van doelman Dennis van den Berg. Hij had gezien dat Koen Douglas voorin vrij liep en gaf een verre peer naar voren. Koen nam de bal in de loop mee, omspeelde de keeper, waarna de 16-jarige zijn tweede van de middag scoorde! Even later had SKV bijna nogmaals gescoord, maar de inzet van de pas 15-jarige invaller Khalid Abdullah werd gestopt.