Groeneveldselaan 15
3902HA
VEENENDAAL
tel. 0318-510985

Zaterdagmiddag speelde SKV de lastige uitwedstrijd tegen Veenendaal. Ondanks dat de Wageningers voorafgaand aan het duel de gedeelde nummer 2 op de ranglijst waren, wist het dat Veenendaal tot de sterkere ploegen in de 3e klasse A behoort. De blauwhemden konden dus dat ze een lastige wedstrijd verwachten.

Lastig werd het ook. Toch kreeg SKV in de eerste 15 minuten van de wedstrijd, waarin beide ploegen nog goed aan elkaar waren gewaagd, twee goede kansen om de score te openen. In de 3e minuut werd een uithaal van Koen Douglas maar net door de keeper van de lijn gehaald en in de 14e minuut miste een kopbal van Bart Silvius op een haar na het doel. Zo bleef het 0-0, want ook Veenendaal, dat inmiddels ook wat kansjes had gekregen, scoorde nog niet.

Na de eerste vijftien minuten werd Veenendaal sterker. De thuisploeg nam het heft meer en meer in handen en maakte het SKV moeilijker en moeilijker. In de 38e minuut viel uiteindelijk de 1-0 toen uit een vrije trap in de rebound werd gescoord. Drie minuten later leek Veenendaal de wedstrijd zelfs al voorlopig te beslissen toen het op 2-0 kwam. Gelukkig wist SKV vlak voor rust uit een hoekschop, die door Niek van Steenbergen  werd binnengekopt, nog wat terug te doen en werd er gerust met een 2-1 stand.

Na rust was Veenendaal nog steeds iets sterker dan SKV. De thuisploeg werd al vrij snel gevaarlijk, maar een schot in de 48e minuut verdween van dichtbij in het zijnet. Hierna was Veenendaal nog een aantal keer dreigend, maar de 3-1 viel pas in de 62e minuut uit een vlotte aanval. Na deze derde treffer van de blauw-gelen leek voor SKV de hoop op een goed resultaat te zijn verloren. Veenendaal kreeg nog meer goede kansen, met onder andere een één-op-één van oud-SKV’er Tom Ooms op keeper Dennis van den Berg, maar scoren deden de Veenendalers niet meer. Het bleef dus ‘maar' 3-1 voor Veenendaal.

In de laatste 10 minuten ging SKV alles of niets spelen. Het verschil was maar twee doelpunten en de wedstrijd nog niet helemaal beslist. In de 85e minuut leek een poeier van Koen Douglas al het doel in te gaan, maar de doelman hield de bal nog net uit de hoek. Drie minuten later was het wel raak. De bal kwam opeens voor de voeten van Stefan Aalbers en van dichtbij maakte Stefan zijn eerste doelpunt voor SKV en bracht zo de spanning weer terug in de wedstrijd: 3-2. Diep, diep in blessuretijd ging SKV nogmaals in de aanval. Een voorzet van links werd door iedereen van Veenendaal gemist. De bal belandde voor de voeten van Lennart van de Peppel en met een subtiel schot wipte hij de bal voorbij de keeper in het doel. Zo pakte SKV diep in blessuretijd toch nog een punt: 3-3!