Zuidelijke Meentsteeg 33
3911TD
RHENEN
tel. 0317-614750

Ondanks dat Wageningen en Achterberg op fietsafstand van elkaar afliggen, stond voor het eerst de competitiewedstrijd VVA Achterberg tegen SKV op het programma. De ploeg uit Achterberg is dit seizoen een van de sterkste ploegen in de 3e klasse A en lijkt samen met ESA uit te gaan maken wie de titel gaat pakken. De voorsprong van deze twee ploegen tot de rest – waarvan SKV dan weer de eerste is – was voorafgaand aan de wedstrijd namelijk al 7, respectievelijk 10 punten.

Vlak voor de wedstrijd kon beginnen was er nog wat gedoe was over de tenues van beide teams. SKV kon niet in het gebruikelijke rode uitshirt spelen, want dit leek teveel op het rood/blauwe shirt van VVA. Ook het blauwe tenue kon niet, want ook dat had teveel overeenkomsten met het shirt van de ploeg uit Achterberg. Na een tijdje kwam de makkelijkste oplossing: SKV hield het zwarte inspeelshirt aan! Ondanks dat hier geen rugnummers op staan vond scheidsrechter Koen Kersten dit de beste oplossing en daarmee waren beide teams het eens.

Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. Kansen waren niet talrijk en als er al een was, dan stond de doelman wel op de juiste plek. Zo kreeg SKV voor rust een paar kansen, maar schoten Ludo Oosting en Koen Douglas gingen net niet tussen de palen of werden gepakt door de keeper. Ook VVA Achterberg kreeg enkele kansen, maar zoals wel vaker hield doelman Dennis van den Berg SKV met enkele goede reddingen op de been. Zo werd er gerust met een 0-0 stand.

Vlak na rust kwam er verandering in de stand. Vanuit duidelijk buitenspel, waar ook terecht voor werd gevlagd, scoorde VVA de 1-0. Na dit cadeautje van de scheidsrechter nam de thuisploeg wat meer het initiatief. SKV kreeg het lastiger en moest uitkijken voor de snelle tegenaanvallen van de ploeg uit Achterberg. Dit ging helaas niet goed, want in de 70e minuut scoorde VVA Achterberg uit zo’n snelle aanval de 2-0. Dit doelpunt werd twee minuten later zelfs gevolgd door de 3-0, waarmee de wedstrijd wel gespeeld was. Dat SKV vlak voor tijd, uit een rake strafschop genomen door Bart Silvius, nog de 3-1 maakte, was alleen mooi voor de statistieken.