Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

SKV wil zich zo snel mogelijk ‘veilig’ spelen. Natuurlijk worden de laatste weken regelmatig punten gepakt, maar in deze erg aan elkaar gewaagde 3e klasse B is het nog lang niet zeker van een plek boven ‘de streep’. Het verschil naar de gevarenzone is namelijk – met nog 6 wedstrijden te gaan – slechts 7 punten. Kortom: Er zullen nog de nodige punten behaald moeten worden. De eerste mogelijkheid was tegen Hoevelaken, een team met vrijwel evenveel punten.

Het begin van de wedstrijd was niet best. SKV speelde rommelig en Hoevelaken had het wat beter voor elkaar. Het eerste kwartier was daardoor lastig voor SKV, zonder dat de bezoekers echt voor gevaar konden zorgen. Hierna ging SKV wat beter spelen. Onder aanvoering van de immer gedreven Ludo Oosting en de sterk spelende Bart Silvius en Lennart van de Peppel kwam SKV meer aan aanvallen toe en kreeg ook ook zijn eerste kansjes. Verder dan een aantal afstandsschoten kwamen de blauwhemden echter niet. Het beste schot kwam 5 minuten voor rust van Tom Ooms. Met een halve volley haalde hij loeihard uit, de bal ging met een streep richting de kruising, maar met een fraaie ‘save’ hield de doelman van Hoevelaken zijn goal schoon.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Nog steeds stonden er twee erg aan elkaar gewaagde teams op het veld. Er was voldoende inzet en strijd, maar veel kansen konden er niet worden genoteerd. Hoevelaken kwam tot een goed schot, maar SKV-keeper Dennis van den Berg bracht knap redding. Ook SKV werd een paar keer gevaarlijk zonder de keeper van Hoevelaken nog echt te testen. Zo bleef de tussenstand lang 0-0. Tot de 73e minuut. Een voorzet belandde tussen Abass Kone en de keeper. Echter, Abass was net iets sneller bij de bal en tikte hem langs de doelman in het doel. 1-0 voor SKV!

Na deze treffer was het zaak voor SKV om de voorsprong vast te houden. En dit lukte. Bij de gevaarlijke momenten van Hoevelaken, uit hoekschoppen en een enkele vrije trap, werd er goed opgetreden, zodat ‘de nul’ werd gehouden. Zelf kreeg SKV in blessuretijd nog een kans om te scoren, maar de kopbal van invaller Ruben Rip ging net over.

SKV boekte dus een goede en - zoals Ludo Oosting het noemde - zakelijke 1-0 overwinning op Hoevelaken. Met de 3 punten verstevigt het zijn plek in de middenmoot van de 3e klasse B en doen de blauwhemden ook nog goed mee in de race om de 3e periode. Dinsdagavond komt ‘het eerste’ weer in actie. Dan speelt het de uitwedstrijd tegen Rood-Wit’58 in Putten.