Horsterweg 202
3893AA
ZEEWOLDE
tel. 036-5221457

Een busrit van precies een uur bracht SKV in Zeewolde. Daar speelde het team van trainer Jan Gaasbeek tegen de plaatselijke trots: Zeewolde. Tegen deze club heeft SKV het altijd lastig. Niet alleen wonnen de Wageningers “uit” nog nooit, ook is dit de club waarvan SKV in mei 2014 in de nacompetitie verloor en daardoor degradeerde uit de 2e klasse. Ook nu is Zeewolde een sterk team. Eerder dit seizoen won het bijvoorbeeld met 0-2 van SKV en de vierde plek op de ranglijst van de 3e klasse B geeft aan dat het tot de sterkere teams behoort.

Dat Zeewolde een van de sterkere teams is, was in de eerste helft niet echt te zien. SKV domineerde het spel en had meer balbezit dan de thuisploeg. Belangrijk is dan dat de Wageningers - die deze wedstrijd in het rode uittenue speelden - ook wat met dat balbezit doen. Dat is iets wat dit seizoen nog weleens tekortschiet. Ook nu kreeg SKV al in de beginfase van de wedstrijd wat kansjes. Onder andere de fanatieke Ludo Oosting kwam met een mooi afstandschot, maar het bleef 0-0.

Aan de andere kant van het veld liet Zeewolde maar weinig zien. Toch kwam het in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong uit een strafschop. Lukas Wilgenhof kreeg binnen ‘de zestien’ de bal tegen zijn arm, terwijl hij deze strak langs zijn lichaam hield. Helaas voor SKV was scheidsrechter Teunissen nog niet op de hoogte van de spelregelwijziging die al in 2021 was ingegaan, namelijk dat het alleen strafbaar hands is als ‘de speler de bal met hand of arm raakt wanneer dit het lichaam op onnatuurlijke wijze groter heeft gemaakt’. Hiervan was duidelijk geen sprake, maar het cadeautje werd dankbaar aangenomen door Zeewolde.

Gelukkig liet SKV zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Het team zocht meteen weer de aanval en werd al snel weer gevaarlijk. De gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten, want in de 26e minuut werd het 1-1. Dit keer kreeg SKV een cadeautje. Niet van de scheidsrechter, maar van de keeper van Zeewolde die dacht Bart Silvius te kunnen verschalken. Helaas voor hem, maar niet voor SKV, onderschepte Bart de bal en schoot hem in het lege doel. In de 36e minuut werd het zelfs 2-1 voor SKV. Ook dit doelpunt werd gemaakt door Bart die uit een hoekschop de hoge voorzet knap in het doel kopte. Dankzij de twee treffers van Bart Silvius dronk SKV met een kleine, maar wel terechte voorsprong in de rust het bekertje thee leeg.

Waar SKV voor rust weinig te duchten had van Zeewolde, waren de rollen na rust volledig omgedraaid. Had SKV in de eerste helft veelvuldig de bal, in de tweede helft was dit het geval voor Zeewolde. Ondanks het overwicht dat dit team nu had, creëerde het niet echt veel goede kansen. Halverwege de tweede helft was het wel een keer dicht bij de gelijkmaker toen een hoge voorzet bijna in het doel dwarrelde, maar gelukkig voor SKV ‘slechts’ de paal raakte. Zo bleef het 1-2 en tikte de klok steeds verder in het voordeel van SKV. Diep, erg diep in blessuretijd kreeg Zeewolde toch nog een kans en in de 95e minuut scoorde het de 2-2.