Hoenderloseweg 4 A
6731AH
OTTERLO
tel. 0318-591555

Voor zowel Otterlo als SKV stond er nog iets op het spel in het onderlinge duel. De thuisploeg heeft de beste papieren om kampioen van de 3e klasse B te worden en SKV doet nog goed mee in de strijd om de 3e periode. Kortom: Beide teams wilden de wedstrijd graag winnen.

SKV begon goed aan de wedstrijd. De Wageningers speelden op het mooie sportpark van Otterlo een sterke eerste helft en kregen in de 8e minuut als eerste een kansje om te scoren. Ludo Oosting zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan, waagde een schot, maar de bal daalde net te laat en belandde op de lat. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg zijn eerste kans. De bal kwam bij een van de aanvallers terecht en hij schoot hem in het net. De treffer werd echter door de scheidsrechter afgekeurd, omdat deze speler voorafgaand aan het schot een SKV’er een duwtje had gegeven.

In het vervolg van de eerste helft bleef SKV goed voetballen. Wel leidde het goede spel niet direct tot de nodige kansen. Ook Otterlo kreeg amper kansen, al was het in de 42e minuut wel dicht bij een treffer, maar keeper Dennis van den Berg voorkwam met een goede redding een doelpunt.

Na rust ging het voetballend bij SKV nog steeds best goed, maar wel iets moeizamer dan voor rust. De deze wedstrijd in het rode uittenue spelende Wageningers kregen wel de eerste grote kans om te scoren. Bart Silvius kwam in de 53e minuut opeens vrij voor de keeper van de tegenstander te staan, schoot de bal langs hem, maar de bal miste het doel. Helaas gebeurde dit tien minuten later aan de andere kant van het veld niet. Na een hard afstandschot belandde de bal in de rebound voor de voeten van de spits. Hij twijfelde geen moment en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Vijf minuten later, in de 68e minuut, leek de 2-0 aanstaande. In een valpartij van een Otterlo-speler, binnen het strafschopgebied van SKV, zag de scheidsrechter een penalty. De penalty werd laag in de hoek geschoten, maar gepakt door Dennis van den Berg! De tussenstand bleef dus nog 1-0 en SKV bleef nog in de wedstrijd.

Trainer Jan Gaasbeek wist dat er niet verloren mocht worden om nog kans te blijven maken op een periodetitel. Er kwamen nu wat aanvallende wissels in de hoop dat de gelijkmaker nog zou volgen. Ondanks dat er wel nog wat aanvallen volgden, leidde deze helaas niet tot goede kansen. Toen tegenstander Otterlo in de 86e minuut er over de rechterflank een keer wel doorkwam en hun aanvaller met een fraai schot in de kruising de 2-0 maakte, was de wedstrijd beslist.