Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

SKV wisselt dit seizoen goede prestaties af met mindere. Vorige week zaterdag werd er bijvoorbeeld – na een niet al te beste wedstrijd – verloren van Zwart Wit’63 en drie dagen later, op dinsdagavond, gewonnen van koploper Otterlo. Door dit wisselvallige spel neemt de ploeg een plek in de ruime middenmoot van de 3e klasse B in. Probleem is wel dat deze middenmoot doorloopt tot en met de nacompetitieplekken voor lijfsbehoud. Regelmatig punten pakken is dus het devies.

Met het goede gevoel van de wedstrijd tegen Otterlo in het achterhoofd begon SKV aan het duel tegen een van de andere grote titelkandidaten: AGOVV. De Apeldoorners, die samen met VVOP gedeeld tweede staan, waren naar Wageningen afgereisd met maar één doel, namelijk de drie punten even ophalen. Dit bleek toch een stuk lastiger dan ze waarschijnlijk vooraf hadden gedacht. SKV bood goed weerstand en was ruim een helft zeker niet minder dan “de Blauwen”. Het spel speelde zich lange tijd voornamelijk af op en rond het middenveld, met af en toe een doelkans voor een van beide teams. Scoren lukte voor rust echter niet, zodat er met 0-0 werd gerust.

Na rust was er nog lange tijd een zelfde spelbeeld. Veel strijd rond het middenveld, met een spaarzame uitval naar voren. Eigenlijk vanuit het niets maakte AGOVV in de 61e minuut de 0-1 uit een hoekschop. Pas hierna kreeg SKV het lastig en leken de bezoekers het betere van het spel te krijgen. Amper vijf minuten later werd het ook nog 0-2 en was de wedstrijd zo goed als beslist. Het geloof in een goede afloop vloeide na deze tweede treffer van AGOVV weg en uit een mooie, vlotte aanval maakten de bezoekers zo’n tien minuten voor tijd de 0-3, even later gevolgd door de 0-4 eindstand.

SKV leed dus een 0-4 nederlaag tegen AGOVV. Ondanks het ruime verschil in doelpunten was het team ongeveer een uur lang niet minder dan deze tegenstander. Hopelijk kunnen de blauwhemden de goede punten van deze wedstrijd en vooral die van afgelopen dinsdag meenemen naar het vervolg van de competitie. Dat zal nodig zijn om later dit seizoen niet in de problemen te komen.