Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Het zijn spannende weken voor SKV. Doordat ‘het eerste’ na de winterstop regelmatig punten pakt, is het inmiddels opgeklommen tot een plek stevig in de middenmoot. Voor de bovenste plekken op de ranglijst doet het team al lang niet meer mee, maar er wordt nog wel volop gestreden om de 3e periode. Om de kans hierop levend te houden, mocht er zeker niet worden verloren van Veenendaal.

Het begin van de wedstrijd was voor SKV. Het team nam het initiatief, probeerde aanvallen op te zetten, maar tot kansen leidde het niet. Uit het niets maakte tegenstander Veenendaal in de 12e minuut met een prachtig schot van 30 meter, onderkant lat erin, de 0-1. Gelukkig liet SKV zich door deze tegentreffer niet uit het veld slaan en nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Lennart van de Peppel gaf de bal mee aan Abass Kone. Abass ging er over de rechterflank vandoor, pingelde enkele tegenstanders voorbij en schoot de bal, vanuit een lastige hoek, achter de keeper in het net!

Waar er werd gehoopt dat SKV na deze razendsnelle gelijkmaker kon doorzetten en het Veenendaal snel weer lastig kon gaan maken, was het juist andersom. Veenendaal ging meer druk zetten, werd gevaarlijker en maakte het SKV behoorlijk lastig. Toch kregen de bezoekers amper echt goede kansen. Eén keer werden zij voor rust rust nog wel echt gevaarlijk, maar de kopbal uit een hoekschop belandde op de paal. SKV kreeg in de eerste helft ook nog een paar kansjes, maar schoten van Ludo Oosting en Jente van Leeuwe misten kracht of precisie om echt gevaarlijk te worden.

Na rust bleef het een wedstrijd met veel strijd en eens ietsjes sterker Veenendaal. Wel kreeg SKV een paar kansjes. Zo dribbelde Lukas Wilgenhof in de 53e minuut het strafschopgebied van de tegenstander in, maar zijn schot vanaf vrijwel de achterlijn verdween in het zijnet. In de 60e minuut was SKV nog een keer dicht bij een treffer. Lennart van de Peppel zag dat de doelman van Veenendaal wel erg ver voor zijn goal stond. Van zo’n 35 meter waagde hij daarom een schot. Met een boogje ging de bal over de keeper heen, maar – helaas – ook over het doel. Zo bleef de tussenstand 1-1.

In de 65e minuut ging Veenendaal in de aanval. De linksbuiten van de bezoekers haalde vanuit de hoek van het zestienmetergebied hard uit, maar keeper Dennis van den Berg wist het schot te blokken. De bal kwam nu wel terecht bij de spits, die hem in het doel schoot. Hij stond op het moment van schieten van de linksbuiten echter wel buitenspel, waardoor er werd gevlagd. Scheidsrechter Klein Ganseij bleek spelregel 11.2 (over strafbaar buitenspel) helaas niet te kennen en gaf Veenendaal toch de 1-2…

Na de tweede treffer van Veenendaal probeerde SKV de achterstand wel weer te herstellen, maar tegen deze tegenstander was dat lastig. Sterker nog, eigenlijk bleef Veenendaal gevaarlijker en leek de 1-3 dichterbij dan de 2-2. Gelukkig stond SKV in het laatste deel van de wedstrijd goed te verdedigen en werd voorkomen dat er nog een keer tegen werd gescoord. Inmiddels brak ook de blessuretijd aan en met slechts een 1-2 achterstand was er nog steeds kans op een gelijkspel. SKV kreeg nog één kans. Randje zestien, iets rechts van het midden, kreeg Jermain Lamers een halfhoge bal en schoot hem met een listige volley naar het doel. De keeper had dit schot waarschijnlijk niet verwacht, verkeek zich op de bal en zag hem achter zich in het doel verdwijnen. Zo werd het toch nog 2-2 en blijft SKV in de race om de 3e periode!