Roelenengweg 0
3781BC
VOORTHUIZEN
tel. 0342-473500

SKV weet zo af en toe te verrassen. Vorige maand won het bijvoorbeeld van koploper Otterlo en ook tegen nummer 3 AGOVV wist het een keer gelijk te spelen. Nu moesten de Wageningers naar Voorthuizen. Daar trof het VVOP. VVOP is niet alleen de nummer 2 op de ranglijst, maar ook bezig aan een sterke reeks van 9 overwinningen op rij. Van dit team verloor SKV aan het begin van de competitie ruim met 0-4. Dat het een lastige middag kon worden was dus wel duidelijk, maar wellicht kon SKV ook nu verrassen tegen een hooggeklasseerd team.

Dat het inderdaad lastig kon worden, bleek al snel nadat scheidsrechter Van Maanen voor het begin van de wedstrijd had gefloten. VVOP dicteerde in het eerste kwartier het spel en SKV kwam er totaal niet aan te pas. Wat ook niet hielp, was dat na amper 13 minuten spelen verdediger Ralph Brugman geblesseerd uitviel. Sowieso had trainer Jan Gaasbeek, samen met zijn assistent Marcel van Maanen, moeten puzzelen om een goede achterhoede neer te zetten. Door blessure, vakantie en schorsing misten er juist achterin een hoop spelers. Gelukkig pakten de andere spelers het goed op en stond er nog steeds een sterke defensie op het veld.

Sterker nog, SKV gaf amper kansen weg. Na de uitvalbeurt van Ralph en nu met de vlugge Jermain Lamers op het middenveld, beet SKV zelfs wat meer van zich af. De in het rode uit-tenue gehulde spelers kwamen nu ook meer en meer op de helft van VVOP en in de 17e minuut scoorde SKV, toch nog vrijwel uit het niets, de 0-1. Dit doelpunt viel uit een mooie aanval waarin de bal van Jermain Lamers naar Ludo Oosting ging. Ludo passte hem met een fraaie trap naar Abass Kone, die nu vrij voor de doelman stond. Abass liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en werkte de bal tegen de touwen: 0-1!

VVOP leek geen rekening met de tegenstand van SKV gehouden te hebben. Ze leken hierdoor verrast en zakten nu wat in. Of het was dat SKV wat meer druk ging zetten en zo meer en meer in het spel voorkwam. Dit zorgde voor nog wat kleine kansjes voor de Wageningers, voorlopig zonder nogmaals gevaarlijk te worden. Tot de 43e minuut. SKV kreeg een vrije trap die door Jente van Leeuwe voor het doel werd getrapt. De bal belandde iets voorbij de 'tweede paal' bij Bart Silvius, die hem terugkopte voor het doel van VVOP gaf. Daar dook de vrijstaande Abass Kone op en met zijn hoofd werkte hij de 0-2 in het doel! Dit was ook de ruststand.

Na rust ging SKV meteen vanuit de aftrap in de aanval. Dit leidde nog niet tot een kans, maar wel tot een hoekschop. Deze werd hoog voor het doel van de thuisploeg geschoten en loeihard door Bart Silvius tegen de lat gekopt. In de loop van de tweede helft kreeg SKV nog wat kansjes. Onder andere Abass Kone en, tegen het einde van de wedstrijd, invallers Tom Ooms en Ruben Rip kwamen nog tot schoten, maar echt lastig kreeg de keeper van VVOP het niet meer.

Aan de andere kant van het veld probeerden de Voorthuizenaren natuurlijk ook wat aan de 0-2 achterstand te doen. Dit gebeurde voornamelijk door lange halen naar voren. Hun vlugge aanvallers renden wel achter de bal aan, maar heel veel verder dan enkele hoekschoppen- die goed door SKV-keeper Dennis van den Berg werden gepakt - kwam VVOP niet. Slechts eenmaal leek VVOP wel echt op weg naar een doelpunt, maar goed ingrijpen van Max Notermans op een doorgebroken speler, voorkwam dat Dennis van den Berg echt in actie moest komen. Zo bleef de thuisploeg doelpuntloos en won SKV – verrassend – met 0-2 van het hooggeklasseerde VVOP.