Parkweg 0
3842AD
HARDERWIJK
tel. 0341-412659

Op een mooie, zonnige lentedag stond voor SKV het uitduel tegen Zwart Wit’63 op het programma. In het najaar verloren de blauwhemden thuis met 0-2 van dit team. Dit wetende én dat SKV in het verleden, in Harderwijk, vrijwel niet weet te scoren (één keer in 4 ontmoetingen) was wel duidelijk: SKV kon een lastige wedstrijd verwachten. Toch waren er ook wat lichtpuntjes: Op een paar langdurige blessuregevallen na is het team inmiddels compleet en in de laatste wedstrijden worden er – gelukkig – de nodige punten gepakt.

Iets over half drie begon de wedstrijd. SKV loste al vrij snel een paar schoten richting het doel van Zwart Wit’63, zonder de doelman echt te testen. Ook de ploeg uit Harderwijk kwam een aantal keer opzetten, leek gevaarlijk te kunnen worden, maar keeper Dennis van den Berg kreeg niet veel te doen. Zo verliep ook het vervolg van de eerste helft. Er was strijd rond het middenveld, een enkele uitval naar voren, maar doelpogingen waren schaars. Hiervoor was het spel te onzorgvuldig en werd er (zeker aan SKV-zijde) teveel rondgetikt in plaats van op doel geschoten vanuit kansrijke positie. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

SKV begon de tweede helft voortvarend. In de eerste twee minuten kreeg eerst Bart Silvius een goede kans om de score te openen en niet veel later was er zelfs een nog veel grotere kans voor Jermain Lamers, die alleen voor de keeper miste, maar scoren lukte niet. In 62e minuut was het aan de andere kans van het veld wel raak. Een paar spelers van SKV weifelden bij het wegwerken van de bal, een speler van Zwart Wit’63 was een stuk kordater en poeierde de bal loeihard in de kruising.

De 1-0 achterstand tegen de zeker niet betere, maar wel strijdvaardigere Harderwijkers, betekende dat SKV het nu wel erg moeilijk ging krijgen. Natuurlijk kregen de Wageningers wel wat kansjes, maar in de buurt van het doel van de tegenstander mist het team net een speler die de bal wel zonder nadenken in het doel knalt. Toch was SKV in de 77e minuut wel dicht bij de gelijkmaker. Een hoge voorzet werd van dichtbij door Tijmen Remijnse ingekopt, maar – helaas – precies in de handen van de keeper. Uit de tegenaanval die hierop volgde was de thuisploeg wel succesvol. Het scoorde en bracht daarmee de 2-0 eindstand op het scorebord.