Schras 65
6744WT
EDERVEEN
tel. 0318-571463

Vorige week zorgde een ongekend slechte wedstrijd voor een gigantische nederlaag. Om het seizoen nog enigszins op een positieve wijze af te sluiten, wilde SKV tegen Advendo’57 meer laten zien en de punten pakken. Helaas ging het ook in de laatste wedstrijd mis.

Vanaf het moment dat scheidsrechter Schuhmacher voor het begin van de wedstrijd floot, had thuisploeg Advendo’57 een licht overwicht. SKV liet de eerste 20 minuten weinig zien en na een kwartier spelen nam het team uit Ederveen uit een hoekschop, waarbij de bal van dichtbij werd binnengewerkt, de leiding.

Vanaf ongeveer halverwege de eerste helft ging SKV ietsjes beter spelen. De bal werd langer in de ploeg gehouden, passes kwamen aan en het team kwam nu ook tot een aantal goede aanvallen. In de 28e minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Een schot van Jermain Lamers werd tot hoekschop verwerkt. Hij schoot de bal zelf voor het doel, waar deze door Bart Silvius werd binnengekopt!

Na de gelijkmaker leek het erop dat SKV nu kon doordrukken. Er volgden al snel meer kansen, maar onder andere een schot van Jermain Lamers kwam “slechts” tegen de lat. De ruststand was daardoor 1-1.

Ook het begin van de tweede helft was voor SKV. Zonder goed te spelen waren de blauwhemden nu iets beter dan de roodhemden. Er volgden wat mogelijkheden, maar scoren lukte niet. Een keer leek er wel gescoord te worden. Jermain Lamers (die zijn laatste wedstrijd voor SKV speelde) dribbelde door de defensie van de tegenstander. Hij haalde uit en onderkant lat had het er toch alle schijn van dat de bal erin ging. De scheidsrechter, die van een afstand toekeek, kon echter zien dat de bal niet zat. Helaas voor SKV ging een handvol minuten later de bal aan de andere kant van het veld er wel in, zodat het niet 1-2 stond, maar 2-1.

In het vervolg van de wedstrijd ging het nog verder mis. Eerst besloot de scheidsrechter uit het niets Ludo Oosting een rode kaart te geven. Ludo werd op de nek gesprongen door een speler van Advendo’57, waardoor hij een ongelukkige beweging maakte. De speler van de thuisploeg ging op de grond liggen en hierin zag de leidsman een zware overtreding. Hiermee bepaalde hij het verdere verloop van de wedstrijd en daarin maakte Advendo’57 in de 88e minuut nog de 3-1 en in blessuretijd de 4-1.

Positief bij SKV was nog wel de invalbeurt van de 15-jarige Koen Douglas. Zijn eerste balcontact was meteen een schot op doel en het scheelde maar een haar of het was een treffer.