SKV pas na karrenvracht aan penalty's uit de beker

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO SR2

Kerklaan 2 A
7391AN
TWELLO
tel. 0571-271332

Tegen het sterke Voorwaarts T. moest SKV het opnemen in de 1e ronde van de beker. Voor deze eerste “knock-out”-ronde hadden de blauwhemden zich 2 maanden geleden geplaatst door in de poulefase alle wedstrijden ruim te winnen. Nu stond er dus een wedstrijd tegen Voorwaats T. op het programma. Niet zomaar een ploeg. Het team uit Twello is namelijk één van de top-ploegen in de 1e klasse (en SKV één van de staart-ploegen in de 3e klasse…).

Om klokslag 20.00 uur floot scheidsrechter Steven Baylis voor het begin van de wedstrijd. Baylis komt uit Engeland en is sinds een paar maanden in Nederland. Opvallend feitje is dat hij - waarschijnlijk - één van de eerste Engelstalige scheidsrechters (of beter: football referee) is die SKV ooit heeft gehad. Maar, zoals hij voor de wedstrijd zelf zei “The only difference is, I’m talking English!”.

Vrijwel vanaf de aftrap was wel duidelijk dat in de ploeg van Voorwaarts meer kwaliteit zit. Het beschikt over de nodige sterke, vaardige spelers waartegen opperste concentratie vereist is om niet zomaar voorbij gepingeld te worden. De thuisploeg zocht al snel de aanval, maar tot meer dan wat speldenprikjes via de flanken kwam de 1e klasser vooralsnog niet. Dit kon voor een groot deel op het conto worden geschreven van de sterk spelende SKV-backs Melle ten Brinke en Lukas Wilgenhof.

Natuurlijk speelde SKV ietwat compacter dan normaal. Vol op de aanval is niet realistisch en de kans dat je dan wordt overlopen, is wel erg groot. Desondanks was het niet alleen verdedigen wat SKV deed. Nog opvallend vaak konden de Wageningers in de aanval gaan en halverwege de eerste helft kwam het zelfs op voorsprong. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Ludo Oosting die hem, strak in het hoekje en buiten het bereik van de keeper in het doel schoot: 0-1 voor SKV!

Een minuut of tien later viel de gelijkmaker. Uit één van de weinige aanvallen waartegen de achterhoede van SKV echt geen antwoord had, scoorde linksbuiten Samuel Wakana (die nog een paar wedstrijden voor Go Ahead Eagles heeft gespeeld) de 1-1. Met deze stand werd niet gerust, want tegen het einde van de eerste helft ging SKV nog eens in de aanval. Lennart van de Peppel haalde uit en … scoorde de 1-2!

Na rust kreeg SKV het moeilijker. Al vrij snel viel Lennart van de Peppel uit en ook Emilj Astamirov verliet na ongeveer een kwartier spelen geblesseerd het veld. Beiden zijn belangrijke spelers op het middenveld. SKV kwam nu moeilijker van het eigen doel vandaan en het leek een kwestie van tijd tot de gelijkmaker zou gaan vallen. Dit duurde nog even, maar met nog een dik kwartier op de klok kwam hij er toch. Met een snelle aanval kwam Voorwaarts in het strafschopgebied van SKV. Om een doelpunt te voorkomen, kon Ralph Brugman weinig anders dan een overtreding maken. De toegekende penalty werd onberispelijk tegen de touwen geknald: 2-2.

In het laatste deel van de wedstrijd volgde aanval op aanval van Voorwaarts. Scoren deed de ploeg echter niet meer. SKV kreeg nog één goede kans uit een counter en het scheelde weinig of Tom Ooms had zowaar nog de winnende gemaakt, maar een knappe redding zorgde ervoor dat het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel en strafschoppen moesten beslissen welk team doorgaat naar de 2e ronde.

Het werd een erg spannende penaltyreeks, waarin SKV zelfs één keer de kans kreeg het duel te beslissen, maar helaas miste. Pas nadat beide ploegen acht strafschoppen hadden genomen, waarvan er enkele werden gemist, was het Voorwaarts T. die deze reeks met 6-5 won en verder is in de beker.