Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Ongeveer een jaar geleden, oktober 2020. SKV speelt een uitwedstrijd in Ede tegen Blauw Geel’55. Met veel strijd wint het team met 3-4 van de Edenaren. Achteraf gezien bleek dit de laatste competitiewedstrijd geweest te zijn van het jaargang 2020-2021, want enkele dagen later besluit de overheid in verband met het hevig aantal oplopende corona-besmettingen alle competities stil te leggen. Een tijdje later werd zelfs besloten dat ze ook niet meer zullen worden hervat.

Nu, één jaar en twee weken later speelden SKV en Blauw Geel’55 weer tegen elkaar. Dit keer niet in Ede, maar in Wageningen voor de vijfde wedstrijd van het seizoen 2021-2021. SKV was tot nu toen niet echt gelukkig in de voorgaande wedstrijden en zou toch echt de punten op ‘de Zoom’ moeten houden om nog enigszins aansluiting te houden met de andere ploegen in de 3e klasse B.

SKV begon voortvarend aan de wedstrijd. Vrijwel meteen vanaf de afstrap ging het over de linkerflank in de aanval. Tom Ooms pingelde met de bal het strafschopgebied van Blauw Geel in. Hij haalde uit, keeper kon niet bij de bal, maar een van de verdedigers van de bezoekers besloot om reservedoelman te spelen en sloeg de bal met zijn handen uit de kruising. Met nog geen minuut gespeeld betekende dit rood voor deze speler en een penalty voor SKV. Strafschoppen en SKV gaan dit seizoen nog niet goed samen en ook de derde ‘pingel’ van dit jaargang werd gemist. Dit keer mikte Bart Silvius net te hoog.

Met een man meer op het veld kon SKV dus vrijwel de hele wedstrijd gaan spelen. De blauwhemden hadden ook veelvuldig balbezit, maar het was lastig om tegen het zeer defensieve Blauw Geel kansen te creëren. Wat SKV ook probeerde, telkens vonden de mannen het als een blok verdedigende Edese team op hun pad. Hierdoor bleef het 0-0. Wel was het oppassen voor de spaarzame uitvallen van de bezoekers. Dit bleek wel in de 42e minuut. Blauw Geel ging in de aanval, een kopbal werd nog gepareerd, maar in de rebound scoorde de ploeg de 0-1.

Na rust bleef SKV volop aanvallen. Ook nu had het team veruit het meeste balbezit, maar dit overtal omzetten in grote kansen lukte niet vaak. Wel waren er wat schoten uit de tweede lijn. Onder andere Niek van Steenbergen waagde het een keer, maar zonder resultaat. In de 71e minuut was SKV wel erg dicht bij de gelijkmaker. Emilj Astamirov haalde binnen de zestien met een volley uit, maar zag zijn inzet tegen de lat belanden. Ook in de rebound miste zijn schot het doel.

In het laatste kwartier liet trainer Jan Gaasbeek zijn ploeg nog offensiever spelen. Er kwamen wat wissels en hierdoor nog meer aanvallers in het team. SKV werd met Jermain Lamers, Abass Kone en Berry van de Poll nog gevaarlijker en Blauw Geel kreeg het gaandeweg lastiger met de ploeg uit Wageningen. De gelijkmaker kon toch haast niet uitbleven, en bleef ook niet uit. Toch viel de gelijkmaker niet uit een soepel lopende aanval, maar in de 84e minuut uit een hoekschop. Uiteindelijk kreeg Lennart van de Peppel bij de tweede paal de bal voor zijn voeten en met een beheerst tikje schoot hij de 1-1 tegen de touwen. Twee minuten later werd het zelfs 2-1 voor SKV en weer uit een hoekschop. Dit keer kwam de bal halfhoog bij Tijmen Remijnse en hij kopte SKV naar de eerste overwinning, en daarmee naar de eerste punten, van het seizoen.