Zoomweg 4
6704PE
WAGENINGEN
tel. 0317-412166

Teleurstellend was het verloop en het resultaat van de eerste wedstrijd vorige week tegen Stroe. De hoop was dat het tegen het  wat meer voetballende Zwart Wit’63 beter zou gaan. Dit moest dan wel gebeuren met een iets aangepaste opstelling. In de afgelopen week zijn er weer een paar blessuregevallen bijgekomen, zodat trainer Jan Gaasbeek wat moest puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Ondanks de afwezigen of niet volledig inzetbare spelers, stond er nog steeds een heel behoorlijk team in het veld om het op te nemen tegen het team uit Harderwijk.

SKV kreeg al snel een goede kans om de score te openen. In de derde minuut kreeg Bart Silvius op de rechterflank de bal. Hij passeerde enkele tegenstanders en dribbelde de ‘zestien’ van Zwart Wit’63 binnen. Hij ging op de keeper af, tikte de bal voorbij hem, maar de bal kwam tegen de paal. Zo bleef het 0-0. Hierna werd Zwart Wit wat sterker en nam het ietsjes meer het initiatief, zonder tot echt opgelegde kansen te komen. Desondanks kwamen de bezoekers na 11 minuten spelen uit een hoekschop wel op een 0-1 voorsprong.

Deze voorsprong verdubbelde Zwart Wit in de 28e minuut. Ook dit doelpunt viel uit een stilstaande situatie. Op een mooie plek, randje strafschopgebied en recht voor het doel van SKV kreeg het een vrije trap. Deze vrije trap werd perfect voorbij de muur en buiten bereik van doelman Dennis van den Berg tegen de touwen geschoten. Zo stond het 0-2 voor de bezoekers uit Harderwijk. Deze stand bleek ook de ruststand.

Na rust ging de wedstrijd goed gelijk op. SKV was wel wat meer in balbezit en probeerde via de linker- en rechterflank voor gevaar te zorgen op de helft van Zwart Wit. Ondanks alle goede bedoelingen, inzet en strijd leidde dit tot weinig of eigenlijk geen kansen. Ook de tegenstanders bleef na rust kansloos. SKV verloor zodoende met 0-2 en is na twee duels nog steeds puntloos in de 3e klasse B.