Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Het zit nog niet mee voor SKV. Nul punten uit twee duels. Tegen het eveneens puntloze Hoevelaken bestond goede hoop dat de ploeg van de hatelijke nul af zou komen. Dit moest wel gebeuren zonder middenvelder Jelle van Kerkhof die ook plaats heeft genomen op de blessurebank en (voorlopig?) niet meer voetbalt.

Hoevelaken begon iets voortvarender aan de wedstrijd. In de achtste minuut kreeg de thuisploeg een prima kans op de 1-0, maar gelukkig voor SKV kwam de bal via de paal niet in het  doel, maar in de handen van doelman Dennis van den Berg. Een handvol minuten later kregen ook de blauwhemden een goede kans om te scoren, maar het schot van buitenspeler Tom Ooms miste de overtuiging om het de keeper van de roodhemden echt lastig te maken.

SKV werd vanaf nu wel sterker en sterker en in de loop van de eerste helft kregen de Wageningers een aantal uitstekende mogelijkheden om te scoren. Zo ging een volley, na een knappe actie, van Jermain Lamers net naast en was een schot van Ludo Oosting te zacht om de keeper te passeren. Gelukkig lukte dit na ruim een half uur spelen wel. Tom Ooms kreeg de bal prefect mee in de loop, sneed de 'zestien' binnen en schoot de bal netjes voorbij de keeper en in het doel: 0-1! Hierna bleef SKV de sterkere van de twee ploegen op het veld, maar uit de kansjes dat het kreeg werd niet meer gescoord. Zo bleef het 'slechts' bij dat ene doelpunt, waarmee ook de rust werd bereikt.

In de rust moest trainer Jan Gaasbeek de opstelling ietwat aanpassen. Verdediger Ralph Brugman (vooraf was al duidelijk dat hij maar een helft kon meedoen in verband met zijn werk) ging eruit en voor hem in de plaats kwam Melle ten Brinke in het veld. Verder werden er ook nog een aantal omzettingen gedaan, waarmee de tweede helft werd gestart.

De eerste vijftien á twintig minuten waren ook nu voor SKV. Echter, de overtuiging waarmee de ploeg grote delen van de eerste helft speelde leek nu een stuk minder te zijn. Desondanks kregen de blauwhemden al vrij snel na rust een goede kans, maar Tom Ooms strandde op de keeper van Hoevelaken. Hierna werd het spel van SKV minder en minder en werd Hoevelaken sterker en sterker. Ongeveer een kwartier voor tijd mondde dit uit in de gelijkmaker. Uit een hoekschop kon de bal bij de eerste paal wel erg gemakkelijk worden binnengekopt en stond het 1-1. Zo'n vijf minuten voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs 2-1, toen wederom een kopbal het net deed bollen.

SKV verloor dus onnodig de wedstrijd tegen Hoevelaken. Zeker voor rust kreeg het team voldoende kansen op een ruime voorsprong en dus een makkelijker verloop van de rest van de wedstrijd. Wordt er met nog meer overtuiging op het doel geschoten, dan zullen doelpunten snel volgen en zullen ook de hatelijke nul punten snel verdwijnen van de ranglijst.