7312CM
APELDOORN
tel. 055-8430737

Nadat vorige week eindelijk de eerste drie punten van het seizoen werden gepakt, speelde SKV deze week op sportpark Berg en Bos in Apeldoorn tegen AGOVV. AGOVV is één van de top-ploegen in de 3e klasse B. SKV wist dus dat het alles moest geven om wat over te houden aan dit duel.

Op het fraaie sportpark - op een veld omgeven door aan 3 zijdes tribunes, waaronder de historische houten hoofdtribune - begon SKV redelijk goed aan de wedstrijd. De in een rood uittenue gestoken Wageningers gaven amper kansen weg tegen het sterke team van AGOVV, al creëerde het zelf ook niet veel. De beste kans voor rust kwam voor AGOVV in de 33e minuut. Aanvaller Maikel van Wijk kon van binnen de zestien uithalen, maar vond de sterk keepende Dennis van den Berg op zijn pad. Veel meer dan deze kans viel er verder in de eerste helft niet te noteren.

Na rust begon SKV wat sterker. De Wageningers wisten meer door te dringen op de helft van AGOVV en in de 53e minuut had dit resultaat. Abass Kone werd de diepte in gestuurd en met een soort hakballetje speelde hij de bal naar Ludo Oosting. Buitenkant voet passte Ludo vervolgens de bal tussen enkele verdedigers door naar Berry van de Poll en met een gemikt schot verschalkte Berry de doelman en zette SKV op een 0-1 voorsprong.

Na dit doelpunt ging de thuisploeg natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Zij werden wat fysieker en er kwamen meer overtredingen, waaronder opvallend vaak op SKV-keeper Dennis van den Berg. Goede kansen kreeg AGOVV niet, maar in de 80e minuut kwam de gelijkmaker er toch. Een hoekschop werd door Raymond Stegeman binnengekopt en zo stond het 1-1.

Na de 1-1 liet SKV het er niet bij zitten en ging nog voor de overwinning. Dit was nog bijna gelukt, want in de 89e minuut kreeg het een grote kans. Max Notermans wist de bal bij aanvaller Bart Silvius te krijgen. Bart liet de verdedigers van AGOVV achter zich en ging alleen op het doel van de thuisploeg af. De keeper kwam uit, Bart schoot de bal, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Omdat er in de 9 minuten blessuretijd verder ook niet meer werd gescoord, hielden AGOVV en SKV beiden een punt over aan dit duel.