Tolnegenweg 36
3776PW
STROE
tel. 0342-442076

Na een redelijk tot goede voorbereiding, met louter winstpartijen in de beker en prima resultaten tegen een aantal tweede klassers in oefenduels, begon voor SKV de competitie met een uitduel in en tegen Stroe.

Na bijna een jaar zonder competitievoetbal – dankzij de nog steeds aanwezige pandemie – begon even na drieën de wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk dat het een duel zou worden met weinig opgelegde kansen. Het voetbal kon moeilijk goed worden genoemd, daarentegen was er wel strijd. Zodoende duurde het even tot er een goede kans kon worden genoteerd.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg Jermain Lamers de bal en passeerde meteen de doelman van de rood-zwarten. SKV blij, maar het kon amper een minuut van de voorsprong genieten, want uit een strafschop maakte Stroe als snel de 1-1. Een paar minuten voor rust werd het, na zwak ingrijpen van SKV bij een aanval van de thuisploeg, zelfs 2-1. Bijna werd het nog voor de thee gelijk toen Jermain Lamers wederom gevaarlijk aan de bal was. Hij passeerde de ene na de andere verdediger van Stroe, maar werd vervolgens vakkundig – binnen de ‘zestien’ – tegen het kunstgras gebeukt. Iedereen op een rond het veld verwachtte ook nu een strafschop. Iedereen? Nee! Eén man op het veld zag het anders en die floot niet veel later voor de 2-1 ruststand.

De spelers van SKV werden in de rust verteld dat het in de tweede helft toch echt beter moest om van het stugge Stroe te kunnen winnen. Helaas werd het niet beter. Eerder ondermaats. Het voetbal (overigens van beide partijen) werd eentonig met veel lange halen naar voren en had soms meer weg van de kelderklasse. Kansen waren er niet meer, frustraties des te meer. SKV verloor zodoende het eerste competitieduel teleurstellend en misschien ook wel onverwacht met 2-1 van het ook niet denderende Stroe.