46'
55'
Daan Jansen (intikker)

19 september 2020 9:00

Omdat SKV dit weekend was vrijgeloot van competitie voetbal, besloot het te zoeken naar een oefen tegenstander. Met Jonge Kracht JO13-1 (1e klasse) was de oefentegenstander snel gevonden.

SKV begon sterk aan de wedstrijd, dat resulteerde dan ook in een vroege goal. Niels, die slim achter de verdediging van JK weg liep, kreeg een fantastische bal van Floris door de laatste linie van JK heen waarna Niels oog in oog met de keeper stond. Een mooie knal in de verre kruising liet het net voor het eerst ritselen. (0-1)

SKV domineerde vervolgens de wedstrijd en creëerde d.m.v. diverse driehoekjes en een-tweetjes en een hoog tempo veel kansen. Echter spelen de keepers van de tegenstanders altijd de wedstrijd van hun leven. Wat natuurlijk te maken heeft met onze manier van spelen.

Niels zag Jermain langs de lijn vertrekken en met een subtiele pass weet hij Jermain nog te vinden ook, Jermain lost een schot maar weer staat de keeper goed. Gelukkig voor SKV kon Harm na goed meelopen de rebound binnen schieten. (0-2)

Het was weer genieten langs de lijn en ook de coach ging er bij zitten. Na weer een mooie aanval wist Simon op de achterlijn Yusuf te vinden die met een harde knal vanaf 9 meter de keeper wist te verslaan. Een aanval uit het boekje en de stand staat op 0-3 na 18 minuten spelen.

Nog voor de rust wist SKV ook zijn 4e goal te maken. Wouter wist de bal bij Simon te krijgen die een 1vs1 duel opzocht met de Keeper. Simon zag de keeper uitkomen en schoot de bal langs hem op de kruising in. We worden verwend vandaag! (0-4)

(Rust)

Na de rust nam SKV wat gas terug, je kan natuurlijk ook niet een hele wedstrijd het tempo zo hoog houden. Toch wist JK daarvan te profiteren en wist na een penalty de 1-4 binnen te schieten. Een wijze les voor de jongens, want geef de tegenstander iets wat ruimte en ze worden wel degelijk gevaarlijk na een onzichtbare 1e helft.

Het duurde dan ook niet lang voordat we de 5e van de middag binnen konden schieten. Nadat JK ging opbouwen en Harm de centrale verdediger opjaagde, wist diezelfde Harm de bal te onderscheppen en de bal hoog over de keeper heen te schieten. (1-5)

Het vuur van de kant van JK werdt gedoofd en SKV was weer de bovenliggende partij. Niels wist Wouter te lanceren die de bal nog knap mee nam (Tikkie over de tegenstander heen). De weg was nog lang maar Wouter schoot op de 16 meter met scherp, de bal bereikte het net en daarmee stond de 1-6 op het scorebord. (1-6)

Het slotakkoord kwam van Daan, die aanvankelijk rechtsbuiten mocht starten maar i.v.m. een blessure achterin toch in de verdediging moest beginnen. Simon wist in het 16 meter gebied Daan vrij te spelen en die bedacht zich geen moment. Een prima intikker noemen we dat. (1-7)

Het voetbal en samenspel was vandaag weer te mooi om te omschrijven. Het team loopt voor elkaar en gunt elkaar een goal. Mooi om te zien, het is genieten. Ik als trainer raad jullie aan om eens te komen kijken als wij weer op ons mooie sportpark mogen aantreden!

Op naar komende zaterdag, waar wij nog wel een oefentegenstander zoeken.