SKV JO13-1 speelt streekderby gelijk tegen VV Bennekom (0-0)

SKV JO13-1JM

1e klasse 04

10 oktober 2020 9:45

SKV mocht na 2 weken vrij te zijn geweest, weer opdraven voor competitie voetbal.

Op het veld waar gevoetbald moest worden, was nog een jeugdteam aan het voetballen. Precies wanneer onze wedstrijd zou moeten starten, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Gelukkig kregen we 10 minuten de tijd om de warming up af te ronden en de keeper warm te maken. Al werd die tijd wel afgetrokken van de rust.

Zonder dat onze aanvoerder Sem de scheids gedag kon zeggen en zich kon melden voor de toss, hadden Bennekom en de scheidsrechter al bepaald dat Bennekom de kant mocht kiezen en SKV de aftrap moest nemen. Vreemd.. dit resulteerde in een eerste helft tegen de zon in kijken. Ook werden de pasjes niet gecontroleerd.

SKV nam de aftrap en de stopwatch kon aan. Met aanvallend voetbal liet SKV zien waarvoor ze gekomen waren. Door het hoog druk zetten wist Bennekom geen goede opbouw te verzorgen waardoor SKV er telkens tussen zat en weer kon denken aan aanvallen. Dit resulteerde dan ook in een geplaatst schot van Jermain en een vrije trap van Niels die nog bijna in eigen doel werd gekopt door een speler van Bennekom. Dilan moest in de 1e helft een keer een redding verrichten, en dat deed hij dan ook. Dilan verwerkte de bal goed naar de zijkant, Sem kon de bal oppakken en vervolgens weer de aanval op starten. In de 29e minuut besloot de scheidsrechter in een aanval van SKV op het fluitje te blazen voor de rust. Een schot van Simon werd geblokt en kwam vervolgens in de voeten van Niels op randje 16 waarna het fluitje klonk.

(rust) 0-0

Bennekom mocht de 2e helft aftrappen en startte veel feller aan de 2e helft dan SKV, daar had de ploeg uit Wageningen het lastig mee en dat zorgde voor dreiging vanuit Bennekom. Toch wist SKV de draad weer op te pakken en had het grote deel van de wedstrijd balbezit, maar echt tot grote kansen kwam het niet. Tot de 50e minuut waar Yusuf alleen voor de keeper gezet. De keeper kwam uit en Yusuf stifte de bal over de keeper heen. Een fantastische goal. Het fluitje klonk, maar niet voor een doelpunt. Volgens de grensrechter van Bennekom was het buitenspel, tot ongeloof aan de kant van SKV. Een goede goal van Yusuf werd afgekeurd.

De resterende minuten kon SKV geen gevaar meer stichten maar speelde het wel op de helft van Bennekom, waar eigenlijk de gehele wedstrijd zich afspeelde.

In de 58e minuut werd Bennekom dan toch nog een keer gevaarlijk in de counter. Waar de vlag van onze grensrechter omhoog ging, speelde Bennekom gewoon door en scoorde een doelpunt. Maar ook deze werd door de scheids afgekeurd wegens buitenspel.

Ook in de 2e helft werden er maar 29 minuten gespeeld en floot de scheidsrechter af bij een 0-0 stand.

Zuur voor SKV, dat de punten had verdiend.

Zaterdag 17 oktober zijn wij vrij, we spelen op 24 oktober thuis tegen Groessen JO13-1!