SKV knokt zich naar een gelijkspel (met foto's)

3e klasse B

26 september 2020 15:00

Onbekend

De eerste uitwedstrijd van SKV werd gespeeld in de polder tegen Zeewolde. Een “angstgegner” voor SKV, onder andere de degradatie uit de 2de klasse werd in Zeewolde een feit. Ruben (ziek), Ikenna (handblessure) en Matthijs (cursus) bracht het totaal aantal afwezigen op maar liefst negen spelers.

Om 15.00 floot de uitstekende arbiter van dienst voor het begin van de wedstrijd. Iedereen had dit fluitsignaal gehoord, behalve de spelers van SKV. Want na vier (4!!) minuten speeltijd stond er 2-0 op het scorebord voor Zeewolde. Twee enorme blunders van SKV gingen hieraan vooraf, alhoewel moet worden gezegd dat de tweede goal van Zeewolde een beauty was. SKV was nog steeds niet helemaal wakker, maar kwam toch redelijk eenvoudig op 2-2. In de zevende minuut opende Jente schitterend op Ludo, die de keeper verschalkte met een lob. In de 15’ minuut reageerde Berry het beste op een kluts-situatie op de zestien, en kon eenvoudig de 2-2 binnenschuiven.

Het bleef echter de rest van de eerste helft niet goed van de zijde van SKV. De ruimte die het uitstekende middenveld van Zeewolde kreeg was simpelweg te groot. Bovendien waren er teveel spelers van SKV die hun normale niveau niet haalden. Niet onverdiend scoorde Zeewolde na een half uur spelen dan ook de 3-2. Een vlotte combinatie door het midden van onze defensie werd goed binnengeschoten.

In de rust werden de pijnpunten van de eerste helft benoemd. Met nieuwe energie van Abass begon SKV wel flitsend aan de tweede helft. Al na 20 seconden was er een enorme kans op de gelijkmaker. En in het eerste kwartier na de rust kreeg SKV nog 3 opgelegde kansen en schoot Niek ook nog snoeihard op de lat. Maar de bal wilde er maar niet in. Zo leek het althans. SKV was de bovenliggende partij en Zeewolde kwam amper meer in onze zestien. In de 73’ dan eindelijk de gelijkmaker. Een corner van Lennart kon Ralph binnenknikken. De grootste kans op de overwinning kreeg Abass nog in de 83ste minuut. Alleen voor de keeper raakte hij de bal echter niet goed.

Na nog wat zenuwslopende slotminuten floot de scheidsrechter uiteindelijk voor het eindsignaal. Het gelijke spel was zeker verdiend. Maar er had met een beter begin gewoon meer ingezeten. Het duel eindigde voor Abass met een enorme domper. Vlak voor het einde moest hij met (wederom) een hamstringblessure het veld verlaten.

Aanstaande zaterdag speelt SKV thuis tegen Otterlo.