29 augustus 2020 15:00

Scheidsrechter

N.S. (Niels) Goutier

Onbekend

Voor SKV is het eerste bekerduel op een teleurstelling uitgelopen. Tegen het bezoekende JVC uit Cuijk was de ploeg van trainer Jan Gaasbeek, die dit seizoen debuteert bij de Wageningse formatie en overkwam van De Merino’s uit Veenendaal, vooral voor rust de betere ploeg, maar bij rust stond er toch echt een 0-1 tussenstand op het scorebord. Die achterstand werd direct na rust al geëlimineerd door Berry van de Poll, maar in plaats van ‘door te drukken’, maakte de thuisclub een aantal defensieve fouten, die door de naar hartenlust counterende gasten uit Cuijk genadeloos werden afgestraft. Dat leidde tot een hopeloze 1-4 achterstand. De 2-4 van opnieuw Berry van de Poll, in de slotfase, was voor de statistiek.

‘Voor rust speelden we echt goed’

,,Natuurlijk kijk je in eerste instantie naar de uitslag en die is natuurlijk niet goed”, aldus een teleurgestelde Gaasbeek, na afloop. ,,Maar voor rust speelden we echt goed voetbal en hadden we minstens met een marge van drie doelpunten verschil de rust in moeten gaan. We speelden ook onze beste eerste helft tot nu toe. Dat heb ik de jongens in de rust ook verteld.”

Leermomenten

Het gaf zijn ploeg waarschijnlijk toch de nodige energie, want binnen drie minuten schoot Berry van de Poll de gelijkmaker al achter de JVC-doelman. Maar de opleving was van korte duur. ,,We brengen onszelf in de problemen door direct twee doelpunten wel erg simpel weg te geven. Zij zetten hoogdruk en zoeken wij geforceerd de voetballende oplossing. Als je dan balverlies lijdt tegen een dergelijke ploeg, met snelle spelers in de voorhoede, is dat funest. Het mag niet gebeuren dat je de doelpunten zo gemakkelijk weggeeft. Dan moet je ‘rucksichtslos’ zijn.” Toch wanhoopt Gaasbeek nog niet. ,,Het voetbal van voor rust stemt mij tevreden. De tweede helft bevat de nodige leermomenten, waar we de komende week weer mee aan de gang gaan.”

Bron: Stadwageningen.nl