3 - 1

SC Bemmel JO15-3

3e klasse 05

18 mei 2019 12:30

Onze jongens moesten het vandaag op een zonovergoten zaterdag in mei opnemen tegen Bemmel JO15-3. Iedereen was in 1e instantie aanwezig. Thom deed in de vroege ochtend nog mee
met de Jo15-2 maar was hard ten val gekomen en kon helaas niet met ons meedoen. Gelukkig kon hij nog wel komen kijken. Ook Lukas, die al vanaf vorig jaar geblesseerd is, kwam bij zijn
team kijken. Tijdens de warming up viel ook Martijn met een liesblessure uit (wat een pech allemaal voor aanvang van de wedstrijd).

Onze jongens kregen dezelfde wedstrijdbespreking te horen als vorige week. Het middenveld moest direct veroverd worden en de jongens moesten gelijk druk zetten. Joris werd van te voren
gewaarschuwd voor de snelle linksvoor van Bemmel. Hij heeft deze jongen volledig uit de wedstrijd gespeeld. Net als vorige week werd het tactisch plan goed uitgevoerd.
Het werd een fysieke wedstrijd met veel strijd op het middenveld. Er zaten bij Bemmel enkele grote jongens in het team maar daar trokken onze jongens zich niets van aan.

Jona zetten in de 5e minuut goed druk op de verdediging van Bemmel waardoor de verdediger de bal verloor. Jona schoot de bal direct naar Loeck. Zijn voorzet werd in het eigen doel geschoten.
Vijf minuten hierna een mooie aanval over rechts en een voorzet van Jasper werd door Abel in het doel geschoten. Wat een droom start. Bemmel had pas 9 tegentreffers en nu lagen
er opeens al 2 ballen achter de doelman van Bemmel. De JO15-3 had hierna volledig de wedstrijd in handen en gingen wij rusten met een 2 – 0 voorsprong.

De 2e helft werd weer door de JO15-3 gecontroleerd. Het enige wat er nog aan ontbrak was het derde doelpunt. Opeens stond het na een kwartier 2 – 1. Een speler van Bemmel
schoot vanaf 18 meter de bal over onze keeper Ezra heen. Zo werd er toch nog even spannend maar de JO15-3 heeft al behoorlijk wat ervaring met deze situatie en werd van het tegendoelpunt niet nerveus in tegenstelling tot
sommige ouders aan de zijlijn. De ouders waren (bijna) allemaal naar de Zoom gekomen om hun zonen aan te komen moedigen. Klasse!
De JO15-3 speelde de wedstrijd rustig uit. In de laatste minuut werd Dylan de diepte in gestuurd en hij maakte uiteindelijk de 3 – 1.

Wij zagen net als vorige week een sterk JO15-3 die nog elke week groeit. Jammer dat het seizoen bijna ten einde loopt. Nog 1 wedstrijd. Zaterdag 25 mei 2019 de uitwedstrijd tegen Fortissimo JO15-2.
Omdat onze concurrent Duno verloren heeft kan de JO15-3 het kampioensschap (bijna) niet meer ontgaan. Alleen SDOO kan nog in punten gelijk komen maar dan moeten zij de drie lastige (inhaal) wedstrijden
alle drie nog winnen. Maandag 20 mei 2019 spelen zij uit tegen onze tegenstander van vandaag.