JO15-3 laat DIO alle hoeken van het veld zien

0 - 2

SKV JO15-3

3e klasse 05

23 maart 2019 10:30

Vandaag moest de JO15-3 het opnemen tegen DIO uit Afferden (nabij Druten). Het team was vandaag erg gehavend. Abel had vanochtend overgegeven maar wilde wel mee
maar speelde uiteindelijk toch liever niet. Ivar had zich vrijdagavond inmiddels ziek gemeld. Bart was de hele week ziek geweest maar sinds vrijdag weer beter en wilde het gaan proberen.
Hij heeft uiteindelijk de hele wedstrijd  gespeeld. Matthijs had een gekneusde kleine teen maar wilde het ook proberen maar begon in de wissel. Martijn had woensdagavond tijdens de training een spier
blessure opgelopen en wilde ook gaan starten. Tijdens de warming up bleek het toch niet te gaan en moest Matthijs hem vervangen. Gelukkig hadden wij nog Wessel op de bank zitten voor het geval
dat er nog iemand zou uitvallen. Na 25 minuten viel Matthijs uiteindelijk uit omdat iemand op zijn rechterteen was gaan staan. Nu waren de wissels dan ook echt op.

JO15-3 speelde weer beter dan vorige week. Het veld spel was goed en de eerste kansen waren voor JO15-3. Wij zouden vandaag proberen meer op het doel te schieten. Echter tot veel gevaar leidde dit niet.
Loeck probeerde de bal over de keeper heen te schieten maar deze kon de bal net nog pakken. Ook schoot hij nog een bal net over. Een afstand schot van Wessel belandde op de lat. Thom en Luke waren dichtbij een doelpunt.
Het middenveld met Jona, Matthijs, Jasper, Sebastiaan en Wessel zorgde ervoor dat er voor Dio, op een enkele uitzondering na, geen doorkomen aan was. Ezra heeft deze wedstrijd dan ook niet veel te doen gehad.
De achterhoede stond weer als een huis. In de 22e minuut maakte Luke de 0 – 1 na een mooie aanval over links.

In de 2e helft rolde de ene aanval naar de andere richting doel van DIO maar steeds liepen de aanvallen op de 16 meter vast. Er werd te veel over 1 kant gespeeld en ondanks de druk en het veldoverwicht bleven de verdedigers van
DIO redelijk eenvoudig overeind. In de 18e minuut werd Luke in het 16 meter gebied onderuit gehaald en wees de goed fluitende scheidsrechter naar de stip. Hij nam zelf de strafschop  0 – 2.
Vlak hierna een bal op de paal en een vrije trap van Sem werd door de keeper uit de kruising gehaald.. Thom kon helaas met zijn chocolade been de bal niet in het doel schieten, hij  schoot in het zijnet.
Mathijs die net als Martijn het vlak voor tijd weer even wilden proberen was ook nog dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk bleef het 0 –2 terwijl een uitslag van 0 – 6 zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Wij zagen vandaag een JO15-3 die veel vertrouwen uitstraalde. Zij spelen met veel plezier. Gisteren tijdens de techniek training was bijna iedereen aanwezig en dat zegt genoeg.

Volgende week geen competitie- maar een oefenwedstrijd tegen SKV JO15-1 (een mooie uitdaging). De wedstrijd begint op De Zoom om 10;30 uur.