3 - 5

SKV JO15-3

3e klasse 05

25 mei 2019 10:15

Vandaag moest het dan gebeuren. De JO15-3 kon kampioen worden bij minimaal een gelijkspel. De laatst overgebleven concurrent SDOO JO15-1 kon bij verlies nog met de de JO15-3 gelijk komen en op basis van een beter
doelsaldo 1e worden maar dan moesten zij de laatste 2 wedstrijd winnen. Achteraf bleek dat ook al zou de JO15-3 vandaag verloren hebben zij toch kampioen waren geworden want SDOO speelde met 1-1 gelijk tegen Driel JO15-1.
Zo ver lieten onze jongens het echter niet komen en wonnen de wedstrijd met 3 – 5 al was het absoluut geen makkelijke wedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst. Tot twee keer toe moest de JO15-3 een achterstand goed maken.

Iedereen was vandaag aanwezig. Niemand had last van zenuwen (ahum). Tijdens de wedstrijd bleek dat sommige jongens zeker last van zenuwen te hebben. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor de JO15-3.
Helaas leverde het overwicht op het veld geen doelpunt op. Langzaam kwam Fortissimo beter in de wedstrijd en de JO15-3 kwam onder druk te staan. Wij kregen de ballen niet meer weg en dit leidde in de 15e minuut tot de 1 – 0.
JO15-3 was hier niet van onder de indruk ook al schoot Fortissimo vlak na de 1 – 0 de bal op de paal. Foutje! De druk op het doel van Fortissimo werd weer opgevoerd en een paar minuten later maakte Loeck de 1 – 1. In de 22e minuut een hoekschop van Matthijs die weer door
Loeck in het doel werd geschoten 1 – 2. Vlak voor rust een dubieus doelpunt van Fortissimo. Er zat een luchtje buitenspel aan. Nadat de overigens goed fluitende scheidsrechter naar onze grensrechter was gelopen keurde hij het doelpunt
toch goed 2 – 2.

De eerste tien minuten van de 2e helft kwam de JO15-3 even niet meer aan voetballen toe en werden onze verdedigers door Fortissimo flink onder druk gezet. Zaten de zenuwen toch te veel in de weg? De bal werd na een hoekschop van Fortissimo door een speler van Fortissimo binnengeschoten nadat onze keeper de bal los liet 3 -2. Weer moest de JO15-3 een achterstand ongedaan maken. Het duurde echter nog tot de 21e minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Een hoekschop werd in de kluts door Matthijs binnen geschoten.
Hierna leek het alsof de zenuwen verdwenen waren. Er werd weer goed gevoetbald en de JO15-3 had ook de beste conditie. Vier minuten voor tijd maakte Luke de 3 – 4 en de 3 –5. Het kampioensfeest kon los barsten.

De JO15-3 ontving van de leiders en trainer een beker en bij SKV werden zij gehuldigd. Zij ontvingen een kampioenschaal, frietjes en limonade Zo kon het seizoen met een leuke prijs worden afgesloten.
Overigens heeft de JO15-3 vanaf 1 november 2018 geen competitiewedstrijd meer verloren en was de opkomst tijdens de trainingen erg hoog, gemiddeld 85%.

De leiders en trainer ontvingen van de ouders nog als bedankje voor het seizoen een aantal biertjes  en 2 flessen wijn. TOP!

Nog drie toernooien op donderdag 30 mei 2019, zondag 2 juni en zaterdag 15 juni 2019. Op 15 juni 2019 wordt het seizoen afgesloten met een barbecue bij één van de ouders.

Dit was mijn laatste verslag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de verslagen te lezen.