1 - 4

SKV JO15-3

3e klasse 05

9 februari 2019 11:15

Vandaag moesten onze jongens het opnemen tegen Union JO15-3 uit Malden. Lucas en Bart (knieblessures) waren niet aanwezig. Omdat beide geblesseerde spelers allebei linksachter
staan moest er voor deze positie een vervanger komen. Omdat Matthijs het laatste kwartier tegen GVVV op deze positie naar behoren had gespeeld, kreeg hij te horen dat hij linksachter
zou komen staan. Ook nu heeft hij dat weer goed gedaan.

Er stond veel wind vandaag. Sem kreeg de opdracht mee om eerst tegen de wind in te gaan voetballen en dat lukte. De wind stond dwars over het veld en wij hadden er veel moeite mee.
Wij probeerden vanuit achteruit over de grond op te bouwen maar dat lukte niet altijd. Wij zijn ongeveer 2x voorin geweest en gelukkig wist Martijn na 10 minuten de 0 – 1 te scoren.
Union was fysiek sterk met een aantal grote jongens. Gelukkig hebben wij ook een aantal grote jongens in ons team maar er moest flink gebikkeld worden.
Het voetbal leek nergens op en Union wist in de 1e helft met de wind mee geen voordeel te behalen. Zij waren 1x gevaarlijk maar door een goede redding van Ezra met de voet gingen wij met een
0 – 1 voorsprong de rust in. Sem schoot de bal nog een keer op de lat.

In de rust kregen de jongens te horen wat er beter moest gaan en hoe wij van de wind konden profiteren.

De eerste aanval was gelijk raak. Ivar speelde de bal naar Abel die met zijn linkerbeen de bal over de keeper heen krulde 0 – 2. Hierna was Union, door geknoei op het middenveld, dichtbij de 1 – 2
Een aanvaller van Union werd in stelling gebracht. echter zijn schot belandde op de paal.

Gelukkig kon de JO15-3 de voorsprong uitbreiden. Luc nam een corner vanaf links en draaide de bal in één keer in de rechterhoek 0 – 3.
Een kwartier voor tijd kwam Union door een communicatie fout achterin toch op de 1 – 3.

Direct na de aftrap jaagt Luc zijn tegenstander op die vlug de bal wegschoot. De bal kwam echter tegen het scheenbeen van Luke aan waardoor de bal in het doel belandde 1 – 4  (mede dankzij de wind).

Wij zagen vandaag een hard werkend JO15-3 die niet goed raad wist hoe met de wind om te gaan. Het voetbal was niet zo goed als de vorige twee wedstrijden maar ook slechte wedstrijden
moesten gewonnen worden en dat hebben zij gedaan.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Driel JO15-1. De wedstrijd begint om 10:00 uur.

Alvast voor in de agenda op zaterdag 23 februari 2019 spelen wij een oefenwedstrijd tegen ONA JO15-1. Deze wedstrijd begint ook op De Zoom om 10:00 uur.