Knokkend JO 19-1 nipt ten onder in Elden

1 - 0

SKV JO19-1

1e klasse 02 (promotiepoule)

11 mei 2019 15:15

Dit had de kers op de taart wedstrijd moeten worden voor de JO 19-1. De twee sterkste teams uit de eerste klasse zouden vandaag gaan uitmaken wie er kampioen zou worden. Door de slechte beurt vorige week tegen Hoevelaken (1-3 verlies ) was de achterstand opgelopen naar 5 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan een gat wat niet zo snel meer te dichten is. Met een zeer kleine groep (12) spelers, door schorsing van Tom en het meespelen van Lars bij het eerste, richting Elden waar Eldenia maar 1 opdracht had. Winnen van SKV en de buit was zo goed als zeker binnen. Eldenia begon de wedstrijd ook met die intentie. Heel veel power en veel druk naar voren. SKV was echter niet onder de indruk. En binnen 5 minuten waren de jongens al drie keer gevaarlijk door de linies van Eldenia heengebroken. De snelle Abass speelde werkelijk een zeer goede wedstrijd en was de verdediging direct een paar keer te snel af. In de 10 e minuut een mooie steekbal van Stijn op Abass die alleen op de keeper afging en hem rechts op snelheid wilde passeren. Helaas wist de keeper de bal van de voet van Abass te plukken. Door deze gevaarlijke uitvallen was Eldenia gedwongen wat meer zekerheid in de bouwen. SKV was beter en weer twee kansen. De eerste was een mooie bal op Anne die de bal direct voorgaf en Abass de bal snoeihard in wist te koppen. Helaas stond de assistent van Eldenia weer met zijn vlag omhoog. Buitenspel waar toch iedereen dacht aan een zuivere goal.

Vlak daarna weer een voorzet en een kopbal op de lat. Niels had niet veel te doen. Alleen de hoekschoppen waren gevaarlijk. De goede spits van Eldenia kreeg daaruit de beste kans. Maar zijn kopbal ging naast.  Opvallend goed speelde de achterhoede vandaag. Jasper en Coen vormde een goed centraal duo en Camiel Timmer ( eerste jaars B met al een wedstrijd in de benen!) En Mick speelde een prima pot.

Na de rust direct 1 foutje op het middenveld en direct een 2-1 dwars door het centrum. Goal en 1-0 achter. De mannen moesten op jacht naar de gelijkmaker en gingen vollebak door. Weer Abass die op de achterlijn mooi langs zijn tegenstander glipte maar tegen de keeper aanschoot waar afleggen op Mattheüs beter was gewees. Anne met twee kopballen rakeling langs en een vrije schot kans voor Mauro. SKV verdiende een goal maar hoe langer die uitbleef hoe meer risico er moest worden genomen en dus counter mogelijkheden voor Eldenia. De ruime bank van Eldenia kwam hun nu van pas met vier frisse spelers tegen de vermoeide mannen van SKV kwamen ze een paar keer gevaarlijk door. In blessuretijd nog een mooie uitbraak over rechts met Nico ( die erg goed speelde) hij sneed de 16 in en had een vrije schietkans. Helaas dacht ie dat Abass er beter voor stond. Maar die stond tussen twee man in.  Weg kans op de 1-1.

Na 96 minuten floot de scheidsrechter af. Eldenia voor 99% kampioen. SKV moet met Hoevelaken en MVR uitmaken wie er tweede zal gaan worden. Niet slecht maar er had meer in gezeten. Vandaag echter trots op de veerkracht van de ploeg die na de slechte wedstrijd van vorige week weer lieten zien gelijkwaardig te zijn aan Eldenia.