0 - 0

SKV JO19-1

1e klasse 02 (promotiepoule)

13 april 2019 15:15

Door afwezigheid van Sjoerd, Anne, Coen en Mauro en Stijn ging de JO 19-1 met Leon uit de JO19-2 en 2 vuile wissels van de JO17-1 op weg naar Groesbeek voor de wedstrijd tegen de JO 19-2 van de Treffers. In de beker was nog verloren van de JO 19-1 ( derde divisie) en gezien de uitslagen tot nu toe leek dit op voorhand een lastige klus. Heel weinig goals tegen en dus waarschijnlijk een goede verdediging. Op een heel slecht kunstgras veld ( oud en versleten) ging de ploeg voor de volle winst. Want alleen dan kon Eldenia onder druk worden gehouden .

Na 10 minuten was al te zien wat bij de treffers de bedoeling was. Laat SKV het spel maar maken. Wij blijven compact en geven geen ruimte weg. SKV haddaar de eerste 10 minuten problemen mee. De ploeg moest ook wennen aan de wisselingen. Leon stond basis net als Demy en Lars begon op 6. Gedurende de eerste helft kreeg SKV vooral over rechts en door goed inschuiven van Jasper kansen.Abass en Mattheüs waren dichtbij de 0-1.

Na de rust hetzelfde spelbeeld . Maar waar in de eerste helft de ploeg goede kansen wist uit te spelen was daar in de tweede helft geen sprake meer van.  Naarmate de klok verder tikte gingen we steeds slordiger en gehaaster spelen.  Er sloop ook frustratie in het spel. Een paar geniepige overtredingen over en weer zorgde voor een onvriendelijke sfeer. De jonge scheidsrechter ( die prima floot) kwam verbaal onder vuur te liggen bij de coach  van de Treffers. Na een harde overtreding van Anne, waarbij de coach van de Treffers om rood vroeg maar de scheidsrechter geel gaf. Kon de scheidsrechter niets anders doen dan de trainer weg te sturen. Die bleef gewoon naast de dugout maar wel achter het hek aanwezig. 3 minuten daarna was Tom te laat met een sliding en waar iedereen dacht aan geel en dus rood ( had al geel) trok de scheidsrechter direct rood.

SKV dus met 10 man verder met nog 20 min te gaan. Achterin gewoon verder met drie man en vol op de aanval blijven spelen. Echte kansen kregen we niet meer. Gelukkig wist de Treffers hun enige kans in de wedstrijd 5 min voor tijd niet te benutten anders was het leed nog erger dan het nu al was. 0-0 eindstand.

Na de wedstrijd doodse stilte in de kleedkamer. Aan inzet geen gebrek maar helaas slecht gespeeld. Dit soort wedstrijden zitten er helaas tussen. Gelukkig bleek Eldenia ook gelijk te hebben gespeeld zodat het gat 2 punten blijft. Nog steeds alles in eigen hand. Helaas zullen we Tom 2 wedstrijden moeten missen. 4 mei pas weer de volgende pot tegen nummer 4 Hoevelaken. Die hebben nog een piepkleine kans om aan te sluiten in de kampioensrace.